SUSRET IT I OKTOBARFESTA: Preko 5.000 učesnika okupilo se na najvećem festivalu nemačke IT scene (FOTO)

Konferenciju Bits & Pretzels je interesantnim govorom otvorio oskarovac Kevin Spejsi

  • 0

IT i Oktobarfest susreli su se po četvrti put na Bits & Pretzels konferenciji održanoj od 25. do 27. septembra u minhenskom Međunarodnom kongresnom centru. Pod motom "od osnivača za osnivače", preko 5.000 učesnika okupilo se na ovom najvećem festivalu u okviru nemačke IT scene kako bi čuli iskustva od 140 govornika iz velikog broja uspešnih kompanija kao što su Virgin, Uber, Airbnb, Mozilla i još mnogi drugi.

Konferenciju je interesantnim govorom otvorio oskarovac Kevin Spejsi.

Performansom poput onog koji trenutno možemo videti u seriji "House of Cards", u prvom delu govora objasnio je koliko je važno formirati priču oko proizvoda ili usluge i kako se koristi prilika bez obzira koliko male šanse za uspeh bile. U drugom delu iz svog ugla je objasnio kako "Video on Demand" servisi menjaju svetsku kinematografiju nudeći korisnicima da različitim modelima pretplate sami odlučuju kada i koliko sadržaja će moći da gledaju.

Drugog dana najzanimljiviji deo konferencije bio je intervju na velikoj pozorici sa milijarderom Ser Ričardom Bransonom. Kao jedan od ljudi koji jako puno doprinosi svetskoj tech zajednici fokus govora je bio na njegov svemirski program i način na koji će komercijalni svemirski letovi promeniti vazdušni saobraćaj. Branson koji je svoju prvu kompaniju osnovao pre više od 30 godina smatra da će njegova tehnologija uz napore Fejsbuka, SpaceX-a i Googlea na pokrivanju celog sveta internet signalom promeniti način života celog čovečanstva i doživljava ovaj program kao vrhunac svog preduzetništva.

Foto: Boris Stevanović Foto: Boris Stevanović

Konferenciju je pored zanimljivih predavanja tokom dva dana pratilo i takmičenje startup kompanija. Od preko 500 prijava u finale je izabrano 70 startupa koji su prezentovali svoje ideje, a paralelno sa takmičenjem starttupova učesnici su mogli da posete 85 štandova raznih izlagača.

Foto: Boris Stevanović Foto: Boris Stevanović

Treći dan konferencije posvećen je networkingu. U jednom od najstarijih šatora na Oktobarfestu okupili su se svi učesnici koji su pre početka konferencije mogli da izaberu mesta za jednim od 240 stolova razmene iskustva i upoznaju druge učesnike. Svaki sto je imao domaćina, predstavnika neke uspešne startup kompanije ili korporacije.

Foto: Boris Stevanović Foto: Boris Stevanović

Organizatori smatraju ovogodišnje izdanje Bits and Pretzels-a veoma uspešnim jer su u samo četiri godine prešli put od meetupa na Oktobarfestu do internacionalne konferencije koja je podržana kako od strane velikog broja učesnika tako i od nemačke vlade. Nema sumnje da će sledeće godine biti zanimljivo videti za koje će govornike da se odluče organizatori, ali svakako da će se truditi da ne budu lošiji od ovogodišnjih. Konferencija vredna odlaska pogotovo za one koji imaju da ponude neki proizvod ili uslugu na nemačkom tržištu.

(B. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA