≫ 

OTVORENA SINERGIJA 16: Najveća regionalna IT konferencija kompanije Microsoft (FOTO)

Sinergija je najveća i najuticajnija godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope, koja se ove godine održava šesnaesti put za redom

  • 0

Kompanija Microsoft otvorila je danas u Beogradu trodnevnu konferenciju posvećenu informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni - "Sinergija 16".  Osnovna tema 16. po redu Sinergije je digitalna transformacija.

- Digitalna transformacija nije budućnost, već sadašnost, to je nov način življenja, opstajanja, rukovođenja poslom. Microsoft je pre svega ponudio iskustvo i želimo da našim korisnicima prenesemo znanje, da pokažemo na koji način Microsoft sagledava digitalnu transformaciju i koja su to rešenja i proizvodi sa njegove strane, koji korisnicima omogućavaju da budu digitalno transformisani, a sama digitalna transformacija nosi mnogo prednosti, to je potpuno novi način rukovođenja poslom, unapređivanja poslovnog procesa, unapređivanja učenja i svih drugih procesa na koje smo navikli. To je prilika za sve, za privatne kompanije, državu, da postanu transparentniji. Da omogućimo bolju komunikaciju između državnih organa i privrede, kao i između privrede i škola. Bez te sprege ne možemo dalje - rekao je Tanjugu generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji i Crnoj Gori Željko Vujinović

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Direktor Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji Dragan Tomić istakao je da će se na ovogodišnjoj Sinergiji dosta raditi u vezi novog načina interakcije sa kompjuterom, odnosno o sistemu za virtuelnu realnost Holo Lens.

- To je u stvari razvijeno u Srbiji, to je stvar na koju smo veoma ponosni. Takođe, izašlo je dosta novih biznis proizvoda, jedan od njih je simpl server, koji je delom izašao ovde u Srbiji, rekao bih da smo i ove godine na svetskom nivou odigrali jako veliku ulogu i da smo, samim tim, pomerili i granice srpske privrede u pozitivnom pravcu - rekao je Tomić.

Prema njegovim rečima, dosta novih verzija softvera je izašlo, gde je Microsoft imao znatan doprinos i samim tim, smatra da ideja njegovog Razvojnog centra nije samo razvoj tih proizvoda, već takođe transformacija srpske privrede, odnosno povećanje uloga IT u srpsku privredu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Razvojni centar Microsofta navršava 11 godina uspešnog poslovanja. Prvo nam je trebalo 10 godina da dođemo do neke lestvice odakle možemo da dajemo jako velike rezultate. Tako da, ove godine, Razvojni centar možda čak ima i najbolju godinu, što se tiče stvari koje smo ostvarili na svetskom tržištu - smatra Tomić.

Sinergija je najveća i najuticajnija godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope, koja se ove godine održava šesnaesti put za redom.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iako je organizuje Microsoft Srbija, ta konferencija ne dovodi se u vezu samo sa Microsoft tehnologijama, već je postala regionalni brend i sinonim za sve što je novo i aktuelno u čitavom IT svetu.

Pored stručnih tehničkih predavanja, ovogodišnji Tehnički dani na Sinergiji sadržaće praktične savete kako da se unapredi svoj biznis korišćnjem najnovijih digitalnih rešenja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Generalni sponzor Sinergije 16 je kompanije Comtrade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA