≫ 

APPLE POMERA GRANICE: Predstavljen novi revolucionarni MacBook Pro (FOTO) (VIDEO)

Novi MacBook Pro standardno donosi Apple-ov do sada najsvetliji i najživopisniji Retina ekran, Touch ID senzor na tasteru za uključivanje sa funkcionalnostima za bezbednost i lakšu upotrebu raznih aplikacija koje traže autentikaciju korisnika, novu tastaturu sa još boljim odzivom tastera i osećajem pod prstima, kao i Force Touch pločicu većih dimenzija

  • 7

Apple je danas predstavio javnosti do sada najtanji i najlakši MacBook Pro, zamenivši tradicionalni red funkcijskih tastera na tastaturi inovativnim novitetom u vidu Touch Bar trake koja je zapravo ekran višestruko osetljiv na dodir (Multi-Touch) sa najsjajnijim prikazom slike u klasi Retina monitora.

PROCURELE FOTKE NOVOG MACBOOKA: Apple-ov laptop imaće MOĆNU stvar koju nema nijedan drugi uređaj!

Novi MacBook Pro standardno donosi Apple-ov do sada najsvetliji i najživopisniji Retina ekran, Touch ID senzor na tasteru za uključivanje sa funkcionalnostima za bezbednost i lakšu upotrebu raznih aplikacija koje traže autentikaciju korisnika, novu tastaturu sa još boljim odzivom tastera i osećajem pod prstima, kao i Force Touch pločicu većih dimenzija, te audio sistem dvostruko većeg dinamičkog opsega. Uz pobrojane novitete, Apple se pobrinuo da ovo bude i najsnažniji MacBook Pro ikada predstavljen, primenivši četvorojezgarne Intel procesore šeste generacije, ali nudeći i dvojezgarne procesore. Grafičke performanse su povećane i do 2,3 puta u odnosu na prethodnu generaciju, a tu su i super-brzi SSD drajvovi i do četiri Thunderbolt 3 porta za superiornu brzinu povezivanja periferija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pomenuti Touch Bar postavlja dinamičan set kontrola odmah na dohvat prstiju korisnika, koji se prilagođava sistemskim aplikacijama kao što su Mail, Finder, Calendar, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X i mnoge druge, ali i aplikacijama drugih proizvođača. Na primer, Touch Bar može da prikazuje tabove i omiljene lokacije u Safariju, omogućava lak pristup emotikonima u aplikaciji Messages, obezbeđuje jednostavan način za uređivanje porukica ili premotavanje videa u aplikaciji Photos, i još mnogo toga.

- Ove nedelje je 25-a godišnjica Apple-ovog prvog notebook računara; godinama je svaka nova generacija predstavljala nove mogućnoti i inovacije, a današnje predstavljanje ove potpuno nove generacije MacBook Pro računara je najveći skok unapred - rekao je Filip Šiler, Apple-ov stariji potpredsednik marketinga za ceo svet. “Sa inovativnim Touch Bar-om, zgodnim za upotrebu Touch ID-em, najboljim prikazom koji je ikada ugrađen u Mac-ove, moćnim performansama, unapređenim zvukom, munjevitim sistemom za skladištenje podataka i povezivanjem preko Thunderbolt 3 porta, u najtanjem i najlakšem dizajnu Pro notebook-a, novi MacBook Pro je najnapredniji notebook ikada napravljen.”

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najtanji i najlakši MacBook Pro ikada

Nastavljajući da se razvija na inovacijama koje su po prvi put pojavljivale na nekom MacBook prenosnom računaru, novi MacBook Pro donosi potpuno novi dizajn kućišta i jednodelnu konstrukciju načinjenu kompletno od metala koja čini da bude neverovatno čvrst i gusto napakovan notebook, koji je pri tom istovremeno i lagan i neverovatno tanak. Sa debljinom od samo 14,9 mm, 13-inčni MacBook Pro je naspram modela prošle generacije nekih 17 procenata tanji i oko 23 procenata manje zapremine, a pri tom je i oko 220 grama lakši, sa ukupnom masom od 1,36 kg. Slično je i sa 15-inčnim MacBook Pro modelom, koji je debeo 15,5 mm, 14 procenata tanji i 20 procenata manje zapremine nego model kojeg menja, a takođe je 220 g lakši sa ukupnom masom od 1,81 kg.

Touch ID dolazi sa iPhone-a na Mac

Integrisan u sklopu dugmenta za uključivanje / gašenje, nalazi se Touch ID senzor koji donosi praktičnost i bezbednost, a predstavlja jednu od velikih noviteta koje su korisnici brzo zavoleli na Apple pametnim telefonima i tabletima. Kad jednom registrujete svoj otisak prsta preko Touch ID-a na svom MacBook Pro računaru, brzo možete da ga otključate, promenite korisnički nalog i obavljate bezbedne kupovine preko Apple Pay opcije na webu i to sve jednim dodirom. Touch ID omogućava brzo i pouzdano skeniranje otiska prsta, koristeći sofisticirane algoritme za prepoznavanje i pronalaženje odgovarajućeg zapisa u sklopu Secure Enclave novog Apple T1 čipa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Apple-ov najsjajniji i najživopisniji ekran za notebook

Najbolji Mac ekran ikad isporučen sa znakom jabuke donosi slike koje su živopisnije, otkrivaju više detalja i izgledaju realističnije nego ikada. Retina ekran na novom MacBook Pro modelu je tanak kao onaj kod modela MacBook, donosi jačinu osvetljenja od 500 nits i zapanjujućih 67 procenata je svetliji od ekrana korišćenog u prethodnoj generaciji. To je ujedno i prvi ekran sa širim kolornim gamutom. Sa tehnologijama za štednju energije kao što su veća piksel rešetka, promenljivom frekvencijom osvežavanja slike i energetski efikasnijim LED-ovima, ekran u celini troši 30 procenata manje struje nego model kojeg menja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najmoćniji MacBook Pro ikada

Procesori sa obiljem snage, vrhunska grafika, zapanjujuće brzi SSD-ovi, memorija velike brzine i napredna, toplotno optimizovana arhitektura isporučuje zadivljujuć, profesionalni nivo performansi u drastično tanjem kućištu. Šesta generacija dvojezgarnih procesora Core i5 sa eDRAM-om, dvojezgarnih procesora Core i7 sa eDRAM-om i četvorojezgarnih Core i7 procesorima koje proizvodi Intel, pruža profesionalni nivo procesorskih performansi, a pri tom i štedi energiju. U novom 15-inčnom MacBook Pro-u dolazi AMD-ov Radeon Pro grafički procesor koji isporučuje do 2,3 puta više performanse u odnosu na prethodnu generaciju; dok 13-inčni MacBook Pro dolazi sa Intel Iris grafikom koja je do dva puta brža. Svi modeli sada dolaze sa SSD-ovima čije su brzine sekvencijalnog čitanja podataka veće od 3GB/s i Thunderbolt 3 portovima koji konsoliduju prenos podataka, punjenje baterije i dvostruko veći propusni video opseg - u jednom priključku - omogućavajući korisnicima da priključuju i do 5K ekrane i napajaju svoj MacBook Pro preko jednog istog kabla.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novi MacBook Pro takođe donosi:

- Znatno veću Force Touch pločicu — 46 procenata veću na 13-inčnom MacBook Pro-u i dvostruko veću na 15-inčnom MacBook Pro-u, naravno u poređenju sa odgovarajućim modelima prethodne generacije;ž

- Tastaturu boljeg odziva i komfora za kucanje sa "leptir" mehanizmom druge generacije;

- Glasniji, vernije reprodukovan zvuk preko zvučnika dvostruko većeg dinamičkog opsega i poboljšanim niskotoncem;

- macOS Sierra, najsavremeniji i najnapredniji operativni sistem za stone računare, sa novim mogućnostima poput Siri integracije, Universal Clipboard-a, Apple Pay-om preko web-a, kao i aplikacijom Photos koja vam pomaže da ponovo otkrijete svoje značajne uspomene, organizujete svoju biblioteku i usavršite snimke kao da ih je snimao profesionalac.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    29. oktobar 2016 | 17:51

    Apple se uvek trudi da napravi što kvalitetnije i što elegantnije uređaje. Jeste da koštaju mnogo, ali njihovi proizvodi definitivno vrede svaki plaćen dinar.

  • Devil

    28. oktobar 2016 | 21:57

    Super je, nema šta, ali osećam da će biti pakleno skup!

  • sloba

    29. oktobar 2016 | 03:28

    Nadam se da su unapredili user experience, posto tu trenutno ne stoje najbolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA