WINDOWS 10 ĆE SE PROMENITI: Pogledajte šta ćemo sve moći da uradimo uskoro (VIDEO)

Microsoft je najavio novu nadogradnju za Windows 10

  • 2
Laptop, Windows 10 Printscreen: Microsoft.com

Sledeća velika nadogradnja za Windows 10 zove se Creators Update i ona će doneti niz noviteta za svakoga.

PROMENIO SE WINDOWS 10: Pogledajte šta je novo!

Taskbar Windows 10 OS-a će ovom nadogradnjom doneti bar jedan novitet - MyPeople.

Reč je o opciji koja će prikazati omiljene/poslovne/učestale kontakte korisnika, vezane na Skype, GroupMe ili Office. Na taj način korisnici neće morati da ulaze u zasebne aplikacije za komunikaciju ili saradnju na nekom projektu. Ovaj alat će omogućiti i niz različitih interakcija, od slanja emotikona pa do popup polja za profile, opet - bez otvaranja drugih aplikacija.

Windows Defender je više nego solidan komad softvera koji štiti računar korisnika od različitih online i offline napasti. Napokon je došlo vreme i za modernizaciju interfejsa ovog programa, a za sada nije jasno hoće li pored redizajna doneti i neke nove mogućnosti.

U Microsoftu ne odustaju od razvoja svog internet pretraživačanove generacije. Edge će s Creators Update nadogradnjom postati mnogo moćniji, a posebno za one koji će raditi u AR/VR svetu zahvaljujući podršci za HoloLens i slične uređaje. Jasno, novosti će biti i za standardne korisnike pretraživača, posebno po pitanju funkcionalnosti tabova. Tab Browser u Edge-u će osigurati lakše snalaženje u mnoštvu otvorenih stranica.

Foto: Tanjug/AP/Microsoft Foto: Tanjug/AP/Microsoft

Redizajn će doživeti i Action Center. Umesto trenutnih ogromnih blokova za konfigurisanje bitnijih delova sistema i mogućnosti, tu će se pojaviti klizači za kontrolu glasnoće i osvetljenosti ekrana, a veliki pravougaonici postaće kvadrati jasnije razdvojeni jedni od drugih. Očekuje se i promena u načinu prikaza obaveštenja sistema, ali to tek treba videti.

Korisnici će s Creators Update-om imati više opcija za boje taskbara i drugih delova sistema, a on će moći da se personalizuje i temama iz Windows Storea. Postoji i verovatnoća da će ove teme moći da se prebace i na Xbox One konzole.

Foto: Flickr/DownloadsourceES Foto: Flickr/DownloadsourceES

U Redmondu su po svoj prilici radili na aplikaciji Groove Music Maker. Reč je o softveru  koji na jednostavan način omogućava stvaranje muzičkog sadržaja. Za sada mogućnosti ovog softvera nisu potpuno jasne, ali je očito namenjen kreativcima.

Još jedna od "sitnica" koje vredi izdvojiti je svakako i puna podrška za styluse u Microsoft Wordu. Ako korisnik na primer olovkom precrta deo teksta, on će se izbrisati, a to je tek deo novih mogućnosti (uređivanje, ostavljanje komentara...).

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjanin

    1. novembar 2016 | 19:16

    Microsoft-u se izgleda blizi kraj, imam win10 uzas, za pro korisnike samo je win2000 bio ok

  • Andrija

    7. novembar 2016 | 16:32

    Windows 10 je odavek bio propast. Taskbar za neke windouwse ne radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA