Samsung sprema VEŠTAČKU INTELIGENCIJU za svoj novi telefon. Evo šta će sve moći da uradi

Samsung je nedavno kupljenom Viv Labsu poverio zadatak razvijanje ove tehnologije

  • 5

Nedavno su se pojavile glasine da Samsung za Galaxy S8 sprema veštačku inteligenciju koja će se zvati Brixby, a sada je južnokorejski gigant i potvrdio da će sledeće godine biti objavljena nova UI asistent usluga.

SAMSUNG VEĆ SPREMA NOVU ZVER OD TELEFONA: Evo šta će sve imati Galaxy S8!

Očekuje se kako će tehnologija stići na sve Galaxy smartfone te s vremenom poroširiti usluge glasovnog asistenta na uređaje u kući i delove odeće.

Samsung nije još otkrio puno detalja o svom novom asistentu, ali je izjavio kako će omogućavati savršenu integraciju s uslugama trećih strana.

- Razni developeri će moći da postavljaju svoje usluge na našeg agenta. Što se više usluga postavi to će agent biti pametniji, učiti nove usluge i s lakoćom ih pružati krajnjim korisnicima - kaže izvršni potpredsednik Samsunga Re Injong.

Samsung je nedavno kupljenom Viv Labsu poverio zadatak razvijanje ove tehnologije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Samsungovo preorijentisanje na poboljšavanje UI sposobnosti svojih proizvoda ni najmanje ne iznenađuje.

I njegovi glavni konkurentni Google i Apple isto razvijaju vlasite asistente kako bi bili što inteligentniji i interaktivniji. S obzirom na nedavne probleme s telefonima koji eksplodiraju i opasnim mašinama za pranje veša, Samsungu je neophodno da mu uspe sledeći glavni uređaj, a lansiranje snažnog virtualnog asistenta moglo bi mu možda pomoći da nadvlada konkurenciju.

(Telegraf.rs / thenextweb.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gabrijel

    14. novembar 2016 | 23:59

    Opet ce biti isped apple

  • Alen

    16. novembar 2016 | 08:27

    Ma kakav apple i njihovi djeciji siszemi! Kada vidim ikone u iPhone i cijelo sucelje interfejs, bas se nasmejem pravo! Za djecu pravi sistem.

  • Nikola

    15. novembar 2016 | 05:58

    Apple-ova veštačka inteligencija radi sa ogromnim brojem aplikacija iz app store-a. Samsungova sa druge strane još uvek nema ni prirodan govor niti je humanizovana već deluje kao robot. Njihova veštačka inteligencija radi samo sa fabričkim aplikacijana I to jako malo stvari. Apple je mnogo ispred po tom pitanju I teško da će ga iko prestići u skorije vreme. Na kraju krajeva apple je prva firma koja na mobilnom operativnom sistemu ima veštačku inteligenciju I iza njih stoji mnogo iskustva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA