Uzeo je svoj stari Android telefon, a onda je od njega napravio nešto što ćete i vi ODMAH poželeti

Znajte da je stare Androide moguće iskoristiti i nakon što ih zameni noviji i savršeniji model. Evo nekoliko saveta kako sve možete iskoristiti svoj stari uređaj

  • 4

Pametni telefoni su se odavno uselili u naše živote, tako da smo za manje od deset godina gotovo svi mi promenili već nekoliko uređaja. Neke od starih telefona smo prodali, neke smo poklonili, neke zamenili, a ipak ima i onih koji i dalje stoje u ormanu ili u svojoj originalnoj kutiji i naprosto ne znamo šta s njima da radimo.

Znajte da je stare Androide moguće iskoristiti i nakon što ih zameni noviji i savršeniji model. Evo nekoliko saveta kako sve možete iskoristiti svoj stari uređaj.

Navigacija za automobil

Jedino što vam može zatrebati kao dodatak jeste držač telefona za automobil, koji ćete platiti nekoliko stotina dinara. Na stari telefon možete instalirati neku od aplikacija s mapama koje mogu raditi i bez internet-konekcije i preuzeti bazu mapa celog sveta. Kada to uradite, možete koristiti svoj stari android bilo gde i bilo kada kako biste se snašli i pronašli put do svog odredišta.

Ako nabavite i odgovarajući punjač za telefon koji možete koristiti u kolima, preostaje vam samo da se spakujete i krenete – spremni ste za daleko putovanje.

Kamera za nadzor

Nema potrebe za paranojom, ali malo pažnje nikada nije na odmet. Ako želite da zaštitite svoje dragocenosti, zašto biste plaćali velike sume za kamere za nadzor, kada možete iskoristiti svoj stari telefon za to.

Dovoljno je da vaš android ima kameru. Postavite ga na mesto s kog biste imali najbolji pregled i povežite ga bežično ili aplikacijom za svoj računar. Na taj način imaćete celodnevni pristup kameri i moći ćete da putem aplikacije u bilo kom trenutku proverite šta se dešava na mestu koje ste odlučili da posmatrate.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Čitač elektronskih knjiga

Nekada je knjiga previše teška da bismo je nosili sa sobom, a nekada jednostavno ne postoji izdanje koje je prevedeno na naš jezik ili štampano za domaće tržište. U takvim situacijama možete pronaći knjigu na internetu i u PDF formatu i skinuti je na svoj uređaj.

Jednostavnim pristupom iz bilo koje aplikacije za čitanje možete je otvoriti u bilo kom trenutku i čitati je kad god vam se ukaže prilika i kad god to poželite. Takođe, možete istražiti i izabrati neki od mnogobrojnih programa s ovom svrhom, kako biste pronašli onaj koja vam najviše odgovara. Pretvorite svoj stari telefon u čitač knjiga, tako što ćete instalirati nekoliko aplikacija pogodnih za različite formate elektronskih knjiga (.pdf, .MOBI, .ePUB) koje čitate.

Multimedijalni plejer

Setite se svih aplikacija koje ste koristili dok niste uzeli novi telefon. Bilo da ste slušali muziku preko radija, neku od svojih omiljenih plej-lista, gledali filmove preko telefona ili igrali igrice, jedini problem bio je kako da sačuvate bateriju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Svoj novi telefon čuvajte za aktuelne poslove, pozive i poruke, a na stari instalirajte omiljene igrice i prebacite muziku koju želite da slušate. Budite racionalni i sačuvajte bateriju za ono što vam je zaista potrebno.

Android je platforma koja nam nudi nebrojeno opcija. Na nama je samo da ih istražimo. To takođe znači da ni vaš aktuelni telefon verovatno niste ispitali do kraja. Budite uporni i prođite kroz sve detalje i otkrijte sve mogućnosti koje su vam na raspolaganju.

Stari telefon možete iskoristiti i kao uređaj za testiranje novih aplikacija. Upišite mobilno programiranje i koristite stari telefon za vežbanje i isprobavanje projekata na kojima radite. Tek onda ćete uvideti koliko vam je taj stari telefon zapravo od koristi, a možete i započeti karijeru u jednoj od najbrže rastućih industrija današnjice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    15. novembar 2016 | 12:23

    Upravo ga koristim za navigaciju. A može da se koristi i za telefoniranje, ako je neko zaboravio šta je to. :)

  • Veseli

    15. novembar 2016 | 19:07

    Izuzetno mi je interesantna opcija "kamere za nadzor". Da li neko zna koja se aplikacija koristi u te svrhe?

  • Tutor

    15. novembar 2016 | 16:23

    Što se tiče igara, slabo koju danas aktuelnu podržavaju. Zbog dužeg trajanja baterije koristim ga za pozive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA