OD LONDONA DO NJUJORKA ZA 3 SATA: Ovaj novi putnički avion je toliko brz, da ne možete da ga vidite (FOTO) (VIDEO)

Baby Boom je avion koji se opisuje kao najbrža civilna letelica u istoriji

  • 3

Ričard Brenson predstavo je prototip svog novog supersoničnog aviona koji bi trebalo da prepolovi vreme putovanja putnika od Londona do Njujorka, što znači da će ova letelica Atlantski okean preći za samo tri sata i 15 minuta.

OVO JE NAJVEĆA LETELICA NA SVETU: Dugačka je 92 metra i košta 30 miliona evra!

Baby Boom je avion koji se opisuje kao najbrža civilna letelica u istoriji, a putnicima bi, osim brzog putovanja, trebalo da pruži i pristupačnu cenu letenja.

Iako se očekuje da će prvi komercijalni let biti tek 2023. godine, za sada se nagađa da će cena u jednom pravcu koštati 2.500 dolara.

Foto: Promo/Baby Boom Foto: Promo/Baby Boom

Baby Boom trebalo bi da postiže brzinu od 2.335 kilometara na čas, što je čak 10 odsto brže od sadašnjeg rekordera Konkorda. Jedan avion moći će da preveze do 40 putnika.

Iako i druge avio-kompanije rade na izradi svojih supersoničnih letelica, Virgin i Boom se nadaju da će preteći konkurenciju, budući da koriste postojeću tehnologiju koja je već odobrena od strane regulatornih agencija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA