≫ 

Evo šta treba da znate pre nego što postanete dizajner enterijera

Dizajn enterijera među različitim oblicima dizajna predstavlja jednu od najpopularnijih i najbolje plaćenih dizajnerskih profesija na svetu

  • 0

Dizajn je postao prilično popularna profesija poslednjih dvadeset godina. Ljudi su sve više zainteresovani za ovu oblast, koja se svakodnevno razvija, nudi razne mogućnosti i izazove.

Dizajn enterijera među različitim oblicima dizajna predstavlja jednu od najpopularnijih i najbolje plaćenih dizajnerskih profesija na svetu. Ukoliko smatrate da imate smisla za prostor i da bi ovaj posao mogao biti pravo rešenje za vašu karijeru, u ovom tekstu govorićemo o stvarima koje treba da znate pre nego što konačno donesete odluku.  

Postoji razlika između dekoratera i dizajnera

Da li ste se nekad zapitali koja je razlika između dekoratera i dizajnera? Odgovor je vrlo jednostavan – glavna razlika je u edukaciji. Svako ko voli da se igra s bojama, tekstilom i materijalom može profesionalno da se bavi dekoracijom, ali dizajner enterijera treba da ima akreditovano obrazovanje.

Ukoliko ste uspešni u aranžiranju prostora, nastavite da čitate kako biste se uverili da li je dizajn enterijera pravi poziv za vas.

Morate imati smisla za dizajn

Da biste se bavili poslom dizajnera treba da imate talenta – da imate urođeni smisao za boje, aranžiranje u prostoru, za arhitekturu i upotrebu tekstila. Da li volite da uređujete svoj dom i dobijate komplimente za to? To je svakako dobar znak, jer postoji potencijal da budete uspešni kao dizajner.  

Prvi korak do uspešne karijere je da sledite svoju strast. Na kraju, kada radite nešto što volite nikada nećete imati osećaj da radite.

Foto: PIxabay Foto: PIxabay

Dizajn enterijera nije samo zabava

Dok tkanina, nameštaj i boje imaju ogroman značaj za enterijer, postoje i mnogi drugi zadaci koji se očekuju od dizajna enterijera. Neki od njih mogu biti dosadni, ali su neophodni da bi se uradio dobar posao.

Učenje o vodoinstalaterskim kodovima, struji i nosećim zidovima možda nije tako uzbudljivo, ali je važno. Dizajneri koji ostaju obavešteni o novinama u tim oblastima imaju prednost na tržištu koju dekorateri nemaju. Takođe, treba da se obrazuju i nauče istoriju dizajna, strukturalni integritet zgrade, građevinske propise, prostorne koncepte, psihologiju, korišćenje programa CAD itd.

Kompeticija

Foto: Profimedia/Panthermedia Foto: Profimedia/Panthermedia

Dizajn enterijera je kompetitivni biznis. Ključ uspeha je da budete primećeni na osnovu ideja i obrazovanja, zato izgradite izvanredni portfolio koji će vam obezbediti najbolje poslove. Drugi važan faktor je da nastavite da učite tokom karijere. Treba uvek da budete korak ispred, da razumete trendove, društvo, modernu arhitekturu i hortikulturu, jer obrazovanje u ovim specifičnim oblastima daće vam priliku da se istaknete.

Želje su na prvom mestu

Dizajneri klijentima mogu da ponude da biraju mnoštvo stilova, kao i da poštuju njihovu konačnu odluku. Iako su dizajneri obrazovani i imaju dobar ukus, to ne znači da su njihovi izbori superiorniji od klijentovih.

Ako postanete dizajner enterijera, može se dogoditi da nikad ne dizajnirate dom koji je po vašem ukusu, ali to ne treba da vas brine. Poštujte želje klijenata i u svakom stilu pronađite nešto čime ćete doprineti i učiniti vaš dizajn jedinstvenim a vašeg klijenta zadovoljnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA