KOMTREJD UGOSTIO "HUAWEI KAMION": Kineski gigant na Novom Beogradu! (VIDEO)

Ova visokotehnološka kompanija je u svom inovantivnom kamionu na originalan način predstavila informatička i telekomunikaciona dostignuća

  • 0

"Huawei demo truck", tradicionalni "road show", koji je po peti put u Srbiji, stigao je u goste u Komtrejd tehnološki centar na Novom Beogradu.

U unutrašnjosti ovog inovativnog kamiona posetioci su mogli da prate demonstraciju informatičkih i telekomunikacionih infrastruktura, prvenstveno namenjenim malim, srednjim i velikim preduzećima i poslovnim sistemima.

Rešenja "Huawei" kompanije predstavljena su u okviru pet segmenata: "cloud" računarstvo - koji omogućava stvaranje privatnih sistema za onlajn skladištenje datoteka sa visokim stepenom sigurnosti, "telepresence" - sistem koji kreira mogućnost komunikacije licem u lice, to jest ljudi iz različitih kancelarija i gradova širom sveta sastaju se u virtuelnom prostoru koristeći moć mreže, objedinjeni sistem interaktivne komunikacije, rešenja namenjena mrežnoj infrastrukturi, pre svega namenjena državnim sistemima, a predstavljena su i specifična rešenja za vertikalne industrije.

"Huawei" kompanija na tržištu Srbije posluje od 2005, i tada je na našem tržištu, kao i globalno, bila fokusirana na velike telekomunikacione operatere, objašnjava Aleksandar Plećević, menadžer prodaje.

- U Telekomu smo prisutni u fiksnom delu mrežu. Većina korisnika IPTV- a ima bar Huawei modem kod kuće. Međutim, kako kompanija napreduje, na tržište smo izašli i sa Enterprise rešenjima namenjenim malim, srednjim i velikim preduzećima, odnosno sistemima u okviru vertikalne industrije u koju spadaju: državni sektor, energetika, finansijski i transportni sektori, internet servis provajderi... - kaže Plećević.

Kompanija "Huawei" je u saradnji sa Komtrejd grupom uspešno završila projekat mrežne infrastrukture za Ministarstvo zdravlja, odnosno ukupno dvadeset bolničkih objekata u Srbiji a celokupna zamena fiksnog dela mreže u saradnji sa Telekomom urađena je Huawei rešenjima.

Aleksandar Plećević kaže da će ovakvih projekata u Srbiji biti još.

- Do sada smo radili u saradnji sa velikim operaterima kao što su Telekom, Telenor, Vip ali i najvećom regionalnom kompanijom Komtrejd. U  našem centru za istraživanje i razvoj radi 47 odsto zaposlenih, a spremni smo da svako rešenje prilagodimo potrebama korisnika. Krajem jula organizovaćemo novi "demo truck" namenjen potrebama telekomunikacionih operatera - istakao je on.

Kineska visokotehnološka kompanija "Huawei" od izlaska na internacionalno tržište beleži rast od 29 odsto godišnje, svojim proizvodima snabdeva 45 od 50 najvećih teleoperatera na svetu i zapošljava preko 140.000 ljudi. Pored informatičkih i telekomunikacionih rešenja za poslovnu upotrebu, "Huawei" takođe proizvodi i mobilne telefone i tablet uređaje.

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost Huawei kamiona...

(Ljiljana Vučetić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA