≫ 

COMTRADE otvorio novi softverski razvojni centar u Mariboru (FOTO) (VIDEO)

Investicija kompanije Comtrade će doprineti razvoju lokalne IT industrije kroz promociju novih tehnologija

  • 6

Međunarodna kompanija Comtrade danas je u Mariboru u Sloveniji otvorila vrata svog novog softverskog razvojnog centra, a svečano otvaranje mogli ste da pratite direktno na Telegrafu.

Comtrade prvi na svetu lansirao bankarsku aplikaciju za VIBER!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svečanu vrpcu novog razvojnog centra presekao je predsednik Comtrade grupacije Veselin Jevrosimović i CEO Comtrade-a Aleksis Lope-Bello, a otvaranju je prisustvovao veliki broj poslovnih partnera, klijenata, kao i ugledne zvanice iz privrednog i političkog života Slovenije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovom investicijom, Comtrade još jednom potvrđuje da Slovenija igra ključnu ulogu u realizaciji naše internacionalne strategije. Sa razvojnim centrima u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao i mrežom kancelarija u Irskoj, SAD, Austriji, Dubaiju i na Filipinima, Comtrade grupacija je jedna od najistaknutijih IT kompanija u regionu, koja zapošljava najperspektivnije stručnjake u oblasti IT rešenja - istakao je vlasnik i predsednik Comtrade grupacije, Veselin Jevrosimović, na svečanom otvaranju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je dodao da je od samog početka Comtrade-ova misija da na svetsko tržište plasira visokokvalitetne i inovativne tehnologije. 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Što se tiče Comtrade ponosan sam od ranije, pošto je ovo treći centar koji su otvorili u Sloveniji. Comtrade je jedan od najjačih brendova koje Srbija ima ovde. Vrlo sam ponosan što sam danas ovde, a i Slovenci su vrlo zadovoljni ovim potezom - rekao je ambasador Srbije u Sloveniji, Aleksandar Radovanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Od kada je osnovana kompanija Comtrade u Sloveniji pa sve do sada, izvezli smo servise u vrednosti većoj od 800 miliona evra. Zamislite onda šta možemo da uradimo sa tehnološkim centrom kao što je ovaj koji danas otvaramo u Mariboru. Mi ne izvozimo proizvode, već inteligenciju zahvaljujući talentovanim inženjerima. Ovo je region gde postoje neverovatni talenti. Kada me ljudi pitaju kako vidite Sloveniju, odgovorim im da verujem da će u bliskoj budućnosti ovaj region postati altenartiva Silikonskoj dolini  - izjavio je Aleksis Lope-Bello, CEO kompanije Comtrade.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osim što će podržati razvoj stručnjaka iz IT sektor, novi sofverski razvojni centar u Mariboru otvoriće vrata i lokalnim start up kompanijama. Talentovani preduzetnici će dobiti priliku da koriste moderno opremljen poslovni prostor i da u inovativnom radnom okruženju razvijaju sopstveni biznis.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Tokom godina formirali smo partnerstva sa mnogobrojnim svetskim liderima kao što su Citrix, Ryanair i CERN, kroz koja se ogleda naša vizija da unapredimo poslovanje klijenata i pomerimo granice inovacije. Zbog toga smo odlučili da podržimo glavnu pokretačku snagu inovacije- start up kompanije. Odluka da okupimo start up kompanije pod jednim krovom je naš doprinos razvoju nove generacije IT lidera i regionalne kulture preduzetništva - dodao je Jevrosimović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svečano otvaranje Comtrade razvojnog centra svojim prisustvom podržali su Saša Pelko, zamenik gradonačelnika Maribora, Aleš Kantaruti, državni sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, Aleksandar Radovanović , ambasador Srbije u Sloveniji, kao i veliki broj drugih uglednih zvanica iz privrednog i političkog života Slovenije.

- U Mariboru imamo stručne kadrove i znanje kada je IT u pitanju, pa je kompanija kao što je Comtrade i više nego dobrodošla u naš grad. Želimo da mladi ostanu ovde i da ne napuštaju Maribor i Sloveniju. Naš grad će ceniti ovu investiciju i pružiti kompaniji Comtrade svu pomoć koja joj je potrebna kako bi nastavila uspešno poslovanje- izjavio je Saša Pelko, zamenik gradonačelnika Maribora.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Investicija kompanije Comtrade će doprineti razvoju lokalne IT industrije kroz promociju novih tehnologija, kao i kroz otvaranje novih radnih mesta za softverske inženjere i IT stručnjake.

- Hvala Comtradeu što veruje u Sloveniju i što nastavlja sa investicijama. Ovo je veoma bitna investicija za Maribor. Kompanija Comtrade uvek može da računa, ne samo na podršku lokalne vlasti, već i na podršku naše vlade - istakao je Aleš Kantaruti, državni sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    8. decembar 2016 | 14:05

    Свака част! И једна компанија из Србије постаје велесила на светском тржишту!

  • misirac

    8. decembar 2016 | 14:41

    Gospodine Jevrosimoviću malo je reći "svaka čast"! Želim vam puno uspeha!

  • Lj

    8. decembar 2016 | 15:42

    Bravo za gospodina vesuuuuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA