Saradnja Comtrade-a i Viber-a: Kreiran softver za digitalno bankarstvo na novoj platformi

Uz jedan potez prstom, korisnici Viber-a će od sada moći odmah da pošalju i prebace novac

  • 0

Comtrade Digital Services, vodeća softverska kompanija najavila je da je kreirala automatizovanu bankarsku platformu za Viber.

Comtrade prvi na svetu lansirao bankarsku aplikaciju za VIBER! (VIDEO) (FOTO)

Novo rešenje će uzdrmati svet plaćanja, omogućavajući korisnicima da sprovedu širok spektar bankarskih transakcija u potpunosti kroz chat-bot.

Uz jedan potez prstom, korisnici Viber-a će od sada moći odmah da pošalju i prebace novac. Direktno kroz aplikaciju, korisnici će moći da provere bankovno stanje i da pristupe drugim bankarskim uslugama. Primaoci Viber isplata moći će odmah da podignu novac koji im je poslat koristeći QR kod na automatima za isplatu ili odlaskom u najbližu filijalu banke.

Comtrade Digital Services je razvio bankarsko rešenje sa chat-bot-om koji razume korisničke naloge odmah i potpuno bezbedno. Proizvod može da bude integrisan direktno u digitalnu platformu same banke i da joj pomogne u takmičenju a sve većim Fintech kompanijama. Rešenje takođe uključuje akviziciju alata klijenata koja će bankama pomoći da privuku mlađe "mušterije", koje će uskoro dominirati svetom plaćanja. Projekat je završen za svega tri meseca.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bankarska platforma je deo Viber-ove nedavno lansirane biznis platforme "Javni nalozi, koji omogućava kompanijama, brendovima i pojedincima da uđu u dijalog sa potencijalnim klijentima kroz aplikaciju na direktan i personalizovan način.

Oliver Linč, direktor za razvoj, Comtrade Digital Services, kaže:

- Ovo rešenje će transformisati svet plaćanja. Većina banaka sada ima mobilnu aplikaciju, ali one ne obezbeđuju tako inovativnu opciju plaćanja, kao što je ova. Ovo je jedina "messaging" platforma koja može da bude direktno integrisana sa postojećim kanalima digitalnog bankarstva.

- MI u Comtrade Digital Services stalno govorimo preduzetnicima da moraju da budu voljni da prigrle i koriste digitalnu transformaciju da bi ostali u toku sa svime što se događa. To je upravo ono što je Viber uradio i očekujem da će mnogi koristiti. Ovo će obeležiti celu jednu eru u bankarstvu i u budućnosti možemo da očekujemo značajan broj mikro transakcijakoje će biti sprovedene kroz "messaging" aplikacije i platforme društvenih mreža.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Comtrade Digital Services je globalna IT kompanija, lider u oblasti razvoja softverskih rešenja i pionir na području rešenja za e-bankarstvo još od 1998. godine. Na području FinTech-a razvija mnogobrojna rešenja za finansijsku industriju koja je povezana sa digitalnim bankarskim sistemom zemalja regiona, usklađena sa zakonima.

Kompanija nudi strateško partnerstvo kompanijama u okviru moderne industrije finansija pružajući nova i inovativna rešenja u sektoru digitalne ekonomije i bankarstva.

Prema rečima Elada Kodžočarua, marketing menadžera, Viber je počeo kao aplikacija koja povezuje ljude.

- Sad uvodimo način na koji ljudi mogu da počnu da se povezuju sa biznisima i brendovima kroz naš servis "Javnih naloga". Zahvaljujući inovativnim partnerima, kakav je Comtrade Digital Services, omogućavamo kompanijama da komuniciraju sa klijentima na nove načine.

(Telegraf.rs / Izvor: cdn.ampproject.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA