APPLE RADNICIMA NIJE DAVAO PAUZU ZA RUČAK: Zbog toga će sada morati da plati paprenu odštetu

Tužba je podignuta 2011. godine, a nju je podiglo 21.000 bivših radnika Apple-a koji su u ovoj kompaniji radili od 2007. do 2012. godine

  • 0

Grupa bivših radnika Apple-a iz San Dijega podigla je grupnu tužbu protiv čuvene kompanije, zato što im ona navodno nije omogućila pauzu za obroke i rekreaciju, kao i da im iste nije propisno platila.

NOVE SLUŠALICE APPLE-A OD DANAS U PRODAJI: AirPods će promeniti način na koji slušamo muziku na telefonima!

Tužba je podignuta 2011. godine, a nju je podiglo 21.000 bivših radnika Apple-a koji su u ovoj kompaniji radili od 2007. do 2012. godine.

Zaposleni su se u tužbi pozvali na zakon na području Kalifornije koji propisuje kako svaki radnik koji na radnom mestu provede više od pet sati ima pravo na odmor od 30 minuta za konzumiranje obroka, takođe propisano je kako zaposleni nakon četiri radna sata imaju pravo na deset minuta odmora.

Nakon pet godina povlačenja po sudovima konačno je doneta odluka što se tiče ove tužbe - Apple je za ovaj propust dužan da plati dva miliona dolara (oko 95 dolara po radniku).

Kompanija iz Kupertina je odbila da da bilo kakav komentar na ovu sudsku tužbu i presudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA