≫ 

KOMPANIJA COMTRADE OBELEŽILA 20 GODINA RADA U BIH: Otvoren najmoderniji softverski centar u Bosni (FOTO) (VIDEO)

U prisustvu zvanica iz diplomatskog i privrednog života Bosne i Hercegovine i zaposlenih, kompanija je predstavila modernizovani poslovni objekat

  • 5

Međunarodna IT kompanija Comtrade danas je proslavila 20 godina poslovanja u Sarajevu i obeležila svečano otvaranje modernizovanog Comtrade softverskog centra u tom gradu.

COMTRADE otvorio novi softverski razvojni centar u Mariboru!

U prisustvu zvanica iz diplomatskog i privrednog života Bosne i Hercegovine i zaposlenih, kompanija je predstavila modernizovani poslovni objekat.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Zaposleni u Comtrade softverskom centru će imati prilike da u modernom i savremeno opremljenom okruženju rade na softverskim projektima za najveće svetske kompanije, uz primenu najaktuelnijih tehnologija.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Predsednik "Comtrade" grupacije Veselin Jevrosimović, na otvaranju ovog proširenog i savremenog tehnološkog centra u Sarajevu, istakao je da je ponosan što će se pod jednim krovom spojiti Comtrade distribucija i Comtrade poslovna rešenja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Naša kompanija danas proslavlja 20 godina poslovanja u Sarajevu i obeležava otvaranje proširenog Comtrade technology centra koji spaja dve poslovne vertikale – Comtrade distribuciju i Comtrade softverska rešenja. Ovaj, izuzetno važan potez, predstavlja novi ciklus investicija i podsticanje sinergije među poslovnim aktivnostima u okviru Comtrade grupacije. Kada smo započeli poslovanje u Sarajevu, cilj nam je bio da zaposlimo veliki broj mladih i perspektivnih ljudi, i da na taj način doprinesemo uspostavljanju snažnijeg privrednog ambijenta - izjavio je predsednik Comtrade grupacije, Veselin Jevrosimović.

U protekle dve decenije, Comtrade kroz ulaganje u inovativne tehnologije, edukaciju i razvoj zaposlenih, izgradio uspešan tim IT eksperata u Sarajevu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- U protekle dve decenije uspeli smo da izgradimo uspešan IT tim koji radi na značajnim i inovativnim projektima za najveće svetske kompanije. Comtrade tehnološki centar u Sarajevu trenutno zapošljava 250 softverskih inženjera. Plan nam je da se na tome ne zaustavimo, već da u narednom periodu otvorimo još 100 novih radnih mesta. Kao vodeća IT grupacija u regionu, Comtrade ulaže maksimalne napore da, kroz promociju tehnoloških inovacija i angažovanje stručnog kadra, učini regionalnu ekonomiju još konkurentnijom, a njena tržišta atraktivnim za nove generacije poslovnih lidera. U skladu sa tim ciljem, formirali smo brojna strateška partnerstva sa državnim institucijama i poslovnim sistemima u sektorima telekomunikacija, finansija, osiguranja i drugih oblasti - dodao je Veselin Jevrosimović.

Koz ponudu naprednih IT rešenja i stručnu inženjersku ekspertizu, Cromtrade je tokom godina postao ponosni partner kompanija u sektorima telekomunikacija, finansija, javne uprave, osigruanja i drugih oblasti. Na globalnom nivou, grupacija sarađuje sa brojnim poslovnim liderima među kojima su Citrix, Ryanair, HP i Skrill, kao i renomirana naučna institucija CERN.

ct sarajevo (1)

- Tokom godina, Comtrade razvojni centri u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji izdvojili su se kao epicentri razvoja naprednih tehnologija. Kvalitet naših rešenja najbolje se ogleda kroz uspešnu saradnju sa brojnim poslovnim liderima kao što su Citrix, Ryanair, HP i Skrill, kao i renomirana naučna institucija CERN. Na globalnom nivou, Comtrade  posluje kroz mrežu kancelarija u SAD, Irskoj, Nemačkoj, Austriji, Dubaiju i na Filipinima. Regionalna tržišta imaju važnu ulogu u realizaciji naše internacionalne strategije, zbog čega smo i odlučili da proširimo poslovne kapacitete i pod jednim krovom objedinimo naše aktivnosti u Sarajevu. Verujem da je ovaj potez stimulans novim, zajedničkim uspesima i još jedan korak ka osnaživanju i razvoju lokalne IT zajednice - zaključio je Jevrosimović.

Na svečanom otvaranju okupljenima se takođe obratio i Haris Čečo, potpredsednik i generalni direktor Comtrade Digital Services-a, koji je istakao da će fokus kompanije u budućnosti biti izgradnja strateških partnerstava, sa pragmatičnim pristupom korišćenju tehnologija u rešavaju značajnih tehnoloških izazova.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Povodom proslave 20 godina od osnivanja Comtrade-a u BIH, zvanično su dodeljene i nagrade dvema saradnicama, Amri Agić i Meriti Radović, koje su tu od samog osnivanja kompanije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Pored Bosne i Hercegovine, Comtrade razvojni centri nalaze se u Srbiji, Sloveniji i Irskoj, a budući da posluje na globalnom tržištu, kompanija ima mrežu kancelarija u SAD, Irskoj, Nemačkoj, Austriji, Dubaiju i na Filipinima. Kompanija zapošljava stručan IT kadar i konstantno doprinosi promociji novih tehnologija u regionu kroz otvaranje novih radnih mesta, saradnju sa lokalnim institucijama i edukativne aktivnosti.

Više fotografija sa ovog događaja pogledajte na sledećoj strani.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    22. decembar 2016 | 23:13

    Gospodin Jevrosimovic je genije od coveka. Svaki potez koji napravi je dobar

  • Vaki

    22. decembar 2016 | 23:00

    Ponos države Srbije. Malo li je?

  • Sabac

    23. decembar 2016 | 10:55

    Skidam kapu! Jevrosimovic je jako sposoban i inteligentan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA