DŽINOVSKI CEPELIN NA 14.000 METARA BIĆE SKLADIŠTE AMAZONA: Iz njega će leteti flota dronova koja će dostavljati robu za nekoliko minuta

Leteće skladište je Amazon patentirao u Američkom zavodu za patente, a prema njihovoj zamisli nosila bi ga letelica slična cepelinu (ili Airlander 10)

  • 0

Kompanija Amazon želi da u budućnosti ima džinovsko leteće skladište iz kojeg će leteti flota dronova s paketima koje će dostavljati kupcima.

Amazon dostavio prvu pošiljku DRONOM za samo 13 minuta!

Leteće skladište su patentirali u Američkom zavodu za patente, a prema njihovoj zamisli nosila bi ga letelica slična cepelinu (ili Airlander 10).

Na taj način mogli bi da brže dostave velike količine robe za kojom bi mogla da skoči potražnja na mesta poput utakmica ili muzičkih festivala. U toj ideji planirane su i letelice koje bi donosile nove zalihe, prenosi BBC.

Amazon je u decembru obavio prvu testnu dostavu dronom, ali ovaj patent drastično nadograđuje osnovnu ideju ovakvih dostava.

Kako i sami pojašnjavaju, kombinacija dronova i letećih skladišta omogućila bi mnogo bržu dostavu robe od klasičnih skladišta na tlu.

Prema planu, skladišta bi bila na visini od 14.000 metara, a dronovi koji bi se spuštali prema Zemlji gotovo i ne bi trošili energiju, što bi pomoglo njihovom većem dosegu. Upravo je doseg dronova jedan od glavnih problema za kompanije koje rade na njihovom razvoju u smeru dostavnih letelica.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Naravno, radi se o patentu i Amazon još nije komentarisao planove. Zbog toga se ne zna da li je ovo deo projekta koji je u realizaciji ili samo koncept. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA