• 0

Evo kako da najbolje obeležite kraj 2016. godine

Dobar početak godine jednak je kao i dobar početak jutra, nedelje. Ukoliko vam stvari krenu po volji, radovaćete se i vremenu koje potom sledi, a u suprotnom, želećete da što pre prođe

  • 0

Nova godina samo što nije, a ovaj praznik, osim što donosi dobar provod, pravi je razlog da odredite nove ciljeve u životu, ispravite greške i usmerite svoje aktivnosti u boljem i uspešnijem smeru. Evo nekoliko predloga šta treba da uradite i pre nego što stigne ponoć 31. decembra i kako možete najbolje da obeležite kraj 2016. godine.

 

Osvrnite se na ciljeve u protekloj godini

 

Sećate se ciljeva koje ste sebi postavili pred kraj 2015. godine ili početkom januara ove godine? Mnogi izbegavaju da se prisete onoga što su priželjkivali da će postići u narednoj godini u strahu da će uvideti da nisu napredovali niti ispunili ciljeve. Međutim, ako ne sagledate svoje greške, nikada nećete moći da ih ispravite.

 

Zato, razmislite o tome šta je to što niste ispunili kao cilj protekle godine i zbog čega ste propustili takvo ostvarenje. Nemojte samo pronalaziti izgovore da biste sebi opravdali neuspeh, već se potrudite da zaista shvatite uzrok. Tako ćete znati na šta treba da se usredsredite u predstojećem periodu i tako otkloniti sve što vam se može naći na putu do ispunjenja željenih rezultata.

 

Već sada kreirajte novogodišnje odluke

 

Što ranije postavite svoje ciljeve za predstojeću godinu, to ćete pre moći da počnete da ih ostvarujete, ali i da ih, po potrebi, korigujete, preformulišete ili dopunite novih ciljevima.

 

Postavljanje ciljeva možda deluje jednostavno, međutim definisanje pravih zadataka je prava mala umetnost. Šon Keli, preduzetnik i marketinški stručnjak, otkriva svoju formulu uz pomoć koje ćete najlakše konkretizovati šta je to čemu treba da težite u narednoj godini.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Šon predlaže da vaši ciljevi sadrže sledeće:

 

5 stvari koje treba da uradite,

 

4 stvari koje treba da prestanete da radite,

 

3 nove navike,

 

2 osobe koje će vas podsticati da budete odgovorni i

 

1 novo uverenje.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Prateći ovu formulu, na jednostavan način ćete moći da izdvojite vama najvažnije stvari i da znate na šta treba da se usredsredite.

 

Nemojte samo da zacrtate ciljeve, počnite odmah da radite na njima

 

Većinu ljudi ponese novogodišnja atmosfera i oko početka godine su entuzijastični i rešeni da ispune sve svoje želje. Međutim, ovaj osećaj jenjava već negde u drugoj polovini januara, da bi malo po malo novogodišnje odluke pale u zaborav.

 

Da biste izbegli da se ovo desi i vama (makar ne ovoga puta), počnite da radite na ostvarenju svojih ciljeva i pre Nove godine. Tako ćete imati više vremena da se naviknete na novosti koje želite da uvedete u svoj privatni ili poslovni život, i to bez pritiska vremena.

 

Dobar početak godine jednak je kao i dobar početak jutra, nedelje. Ukoliko vam stvari krenu po volji, radovaćete se i vremenu koje potom sledi, a u suprotnom, želećete da što pre prođe.

 

Učinite početak nove godine najboljim do sada i do sledećeg 31. decembra budite ponosni na ono što ste postigli u 2017. godini.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA