Fanovi Nokije 3310 u šoku: Legendarni telefon neće raditi u svim zemljama, a evo da li je Srbija među njima (FOTO) (VIDEO)

Većina današnjih modernih telefona podržava različite frekvencije (najmanje tri) kako bi mogle da se povežu na mrežu u različitim delovima sveta. Nažalost, legenardna Nokija 3310 koju smo svi željno iščekivali, nije jedna od njih

  • 6

Nokia je objavila novu verziju legendardnog modela 3310, najvoljenijeg mobilnog telefona na svetu, ali nije sve tako sjajno. Naime, nova Nokija neće raditi u mnogim zemljama sveta.

Naslednik legende: Ovo je prva fotka nove Nokije 3310!

Trik je u tome što nova verzija čuvenog telefona funkcioniše samo na mrežama koje rade na frekvencijama od 900 i 1.800 MHz, odnosno 2G mrežama, piše "Independent".

Mnoge zemlje sveta odavno su isključile svoje bazne stanice koje su emitovale ovaj signal, a iz dana u dan se taj broj povećava.

To znači da u zemljama u kojima je isključen 2G signal, Nokiji 3310 neće raditi osnovne funkcije (pozivi i slanje poruka). Međutim, u Srbiji je još uvek aktivna 2G mreža, pa će nova Nokija raditi bez problema.

Većina današnjih modernih telefona podržava različite frekvencije (najmanje tri) kako bi mogle da se povežu na mrežu u različitim delovima sveta. Nažalost, legenardna Nokija 3310 koju smo svi željno iščekivali, nije jedna od njih.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, nova Nokia 3310 ima ekran u boji, po dizajnu veoma podseća na svog prethodnika, a tu je takođe i kamera od dva megapiksela. Telefon nije smartfon i pruža opcije kao i originalni model 3310 – telefoniranje, slanje poruka i imaće snažnu bateriju koja će trajati danima.

Ono što je svakako za pohvalu jeste baterija koja može da izdrži 22 sata razgovora i impresivnih mesec dana u “standby” režimu.

Nova Nokia 3310 koštaće 49 evra i u prodaji će se naći u drugom kvartalu ove godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    27. februar 2017 | 21:54

    Haha pa kod nas radi sve sto je zastarelo, nisam ni mislio da nece raditi...

  • Лорд oф Сэндвич

    27. februar 2017 | 22:03

    Promašaj od samog starta. Kome bi ovo trebalo i za šta?!

  • Lemi

    28. februar 2017 | 08:21

    Odličan telefon za drugu karticu koju koristim samo za razgovore i poneki sms.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA