Teslin solarni krov činiće čuda od ove godine: Koštaće manje od običnog, a štitiće kuću i proizvodiće struju

Solarne pločice mogu imati i elemente za grejanje poput onih za grejanje stakala automobila, za topljenje snega s krovova, kao i za stvaranje i skladištenje energije

  • 3

Teslin solarni krov na tržištu treba biti ovog leta, prema pisanju Biznis Insajdera. Cena još nije poznata, ali kako su kazali iz kompanije, solarni krov će koštati manje nego tradicionalni krov s naknadno ugrađenim solarnim panelima.

 

"Doživi Teslu" na mobilnom telefonu!

 

Nakon što je predstavio novi proizvod krajem oktobra prošle godine u Los Angelesu i kupio kompaniju Solar City, direktor kompanije Tesla Motors Elon Musk izjavio je da solarni krov izgleda vrlo perspektivno te da bi mogao doneti uspeh kompaniji.

 

Nove staklene pločice s integrisanim solarnim ćelijama gotovo se ne razlikuju od običnih krovova. Umesto da se na postojeće krovove stavljaju dodatni solarni paneli, u budućnosti će sami krovovi biti prekriveni novim solarnim pločicama koje su rezultat saradnje kompanija SolarCity i Tesla.

 

Solarne pločice mogu imati i elemente za grejanje poput onih za grejanje stakala automobila, za topljenje snega s krovova, kao i za stvaranje i skladištenje energije.

 

Glavna komponenta za funkcionisanje solarnih krovova jeste sistem za skladištenje energije nazvan Tesla Powerwall.

 

U pitanju je baterija za dom koja se tokom dana puni solarnim panelima, dok tokom noći obezbeđuje struju za sve kućne uređaje. Cena Powerwall 2 sistema koštaće oko 5.500 dolara dok cena solarnih krovova još nije obelodanjena mada je Elon Musk najavio da će ona biti „značajno niža od klasičnih sistema“.

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA