Kako je mobilnim telefonom uslikana najbolja fotka na svetu! (VIDEO)

Naizgled obična, telefonom uslikana fotografija brata, oduševila je ceo svet i donela Martinu zlatnu medalju na Svetskoj izložbi mladih u Luksemburgu

  • 2

Martin Stamenković iz Čačka ima 16 godina i najbolji je mladi fotograf na svetu. Naizgled obična, telefonom uslikana fotografija brata, oduševila je ceo svet i donela Martinu zlatnu medalju na Svetskoj izložbi mladih u Luksemburgu.

 

O tome kako je došao na ideju da se bavi fotografijom, o svojoj težnji ka savršenstvu i gde sebe vidi u budućnosti, priča u novom filmu iz serijala Telenor #mladiheroji. Kratki dokumentarni film "U fokusu", premijerno je prikazan na Telenorovom YouTube kanalu.

Kad je cvetala japanska trešnja

 

- Sećam se, cvetala je japanska trešnja u mom dvorištu. Tata je par dana pre toga kupio novi mobilni telefon i hteo sam da isprobam kameru. Tako je nastala moja prva fotografija -  priča Martin.

 

Ovaj mladi čovek, kojeg na Instagramu prati 14200 ljudi, ulaže veliki trud u svaku svoju fotografiju. Njegovi setovi su, kako sam kaže, mali događaji.

Čudo od deteta

 

Martinov mentor, Vojo Pešterac, predsednik Foto Kino kluba "Čačak", kaže:

 

- Odavno se u klubu nije pojavio neko takav. Čudo od deteta. Iako smo različita generacija imamo odličan odnos. Taj sukob generacija mora da postoji i da nije toga ovaj svet ne bi napredovao. Veliki međunarodni uspeh je ta Martinova zlatna medalja jer je to jedna od retkih izložbi na kojoj je učešće dozvoljeno samo mladim fotografima. Više od 400 autora iz preko 40 zemalja je učestvovalo, a Martin je pobedio.

 

Martin sebe u budućnosti vidi kao umetnika, javnu ličnost – modnogdizajnera i fotografa, nekog ko utiče na modni svet. I neće odustati od te svoje ideje. Za kratko vreme, on je postigao veliki uspeh, pre svega, zavaljujući ljubavi prema onome što radi, velikom trudu i istrajnosti.

 

Podelite priču o ovom mladom čoveku, kako bi njegova priča mogla da postane inspiracija i drugim mladim ljudima da veruju u sebe i rade ono što vole.

 

U videu ispod, možete pogledati  kratki dokumentarni film " U fokusu" .

 

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    16. mart 2017 | 19:52

    Gledati Svet okom kamere!!!

  • Gordana Vucicevic

    17. mart 2017 | 13:08

    Cestitke Martinu od sveg srca. Neka nastavi da zivi svoje ,,JA ,,jer tako ce uvek biti najbolja verzija sebe - zbog cega smo ustvari svi i rodjeni. Saljem mu veliki zagrljaj podrske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA