≫ 

Uskoro stiže novi Android: Podsećamo na unapređenja aktuelnog u odnosu na prethodne

Korisnicima Android telefona jedan od omiljenih trenutaka jeste onaj kada se pojavi najnovija verzija softvera. Zato je, nakon lansiranja verzije 7.0 pod nazivom Nougat, nastala euforija

  • 4

Android je za maj ove godine najavio objavu datuma lansiranje svoje najnovije verzije.

Korisnicima Android telefona jedan od omiljenih trenutaka jeste onaj kada se pojavi najnovija verzija softvera. Zato je, nakon lansiranja verzije 7.0 pod nazivom Nougat, nastala euforija.

Dok čekate na ove uzbudljive vesti, podsećamo vas na neka od najzanimljivijih unapređenja Androida 7.

Čuvanje mobilnih podataka

Nova verzija Androida pomaže da rešite problem prekomernog trošenja podataka, tako što će u svakom trenutku biti aktivan „data saver”, odnosno čuvanje interneta. Svaki put kada se približite isteku signala bićete opomenuti kako biste prestali sa korišćenjem i redovno isključivali aplikacije koje vam nepotrebno troše ove podatke.

S vremena na vreme proverite kako napredujete i primetićete kako ćete uspeti da uštedite više interneta nego do sada.

Odgovaranje na poruke

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

I dalje birate da li želite da vam se poruke prikazuju u notifikaciji ili da ih vidite tek kada uđete u aplikaciju. Međutim, ako se ipak opredelite za to da vam stižu kompletna obaveštenja, novi android će vas nagraditi tako što ćete moći da odgovorite na poruku direktno iz obaveštenja.

Opcija je do sada bila dostupna u aplikaciji Viber, ali sada ćete moći i da na regularne SMS poruke odgovarate na isti način. Ovaj sistem će vam skratiti vreme potrebno za brze odgovore i unaprediće vaše iskustvo u korišćenju.

Upravljanje notifikacijama

Postoje notifikacije za koje jednostavno ne želite da čujete zvono, a ima i onih koje su vam od velike važnosti, pa je neophodno da ih na vreme čujete i vidite. Do sada ste notifikacije morali da podešavate pojedinačno kroz sistem same aplikacije. Uz Android Nougat i to će vam biti olakšano.

U samom panelu sa obaveštenjima pojedinačno pristupate svim aplikacijama i birate da li želite da ih utišate, tako da ne ostavljaju nikakav zvučni trag, da ostanu na vibraciji ili da se čuju normalno. Ovo je još jedan od načina da uštedite dragoceno vreme.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Istovremeno korišćenje više aplikacija

Ova opcija je do pojave Nougata bila na raspolaganju samo naprednim korisnicima boljih Samsungovih telefona. Ako vam se dešavalo da poželite u istom prozoru da otvorite dve aplikacije i istovremeno radite na njima, Android 7 je rešenje za vas. Sada možete kombinovati bilo koja dva programa tako što ćete duže zadržati prst na aplikaciji koju želite da dodate i prevući je iznad aplikacije koja je već otvorena.

Dok čekate najnoviju verziju aktuelnog Androida i nova unapređenja, iskoristite vreme na pravi način. Ako i sami imate neke ideje za unapređenje, upišite mobilno programiranje i kreirajte sami svoj softver koji će možda do sledeće verzije Androida ugledati svetlost dana i zaraditi vam novac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA