Najbolja futrola za telefon ikada: Sprečava da deca postanu zavisna od smartfona, a moći će i da im spase život (FOTO) (VIDEO)

- Napravili smo ovu futrolu nakon što smo čuli brige roditelja čija deca koriste pametne telefone. Sve što je potrebno uraditi jeste zakačiti futrolu na telefon - rekao je Masato Otsu, predsednik kompanije Momo Ltd

  • 0

Japanska kompanija Momo Ltd napravila je futrolu za iPhone koja će roditeljima pomoći u sprečavanju da im deca postanu zavisna od mobilnih telefona.

Sa ovom maskom možete da imate Android i iPhone na jednom telefonu!

Futrola je nazvana Otomos i pričvršćena je za telefon specijalnim šrafom, piše "Mashable".

Otomos se uparuje sa aplikacijom koja roditeljima nudi mogućnost da svojoj deci vremenski ograniče korišćenje telefona tokom dana. Ukoliko dete prekorači dozvoljeno vreme korišćenja, telefon će automatski ući u takozvani "sleep" mod.

Takođe, specijalni detektori pokreta mogu da blokiraju telefon dok dete hoda ulicom.

Još jedna funkcija koju ima ova pametna futrola je automatsko slanje poruke roditeljima ukoliko detektuje da je došlo do određenog fizičkog šoka, kao što je na primer saobraćajna nesreća.

- Napravili smo ovu futrolu nakon što smo čuli brige roditelja čija deca koriste pametne telefone. Sve što je potrebno uraditi jeste zakačiti futrolu na telefon - rekao je Masato Otsu, predsednik kompanije Momo Ltd.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA