ERIK ŠMIT IZ GUGLA TVRDI: Naš "samovozeći" automobil će uskoro dominirati drumovima! (VIDEO)

"Korisnici će ukucavati ili izgovarati adresu na koju žele da se voze. Mi to zovemo 'Gugl Mape na steroidima', a osoba koja sedi na mestu vozača će moći da pritisne veliko crveno dugme na kome piše "off" (isključi)", kaže Erik Šmit, izvršni predsednik Gugla

  • 0

Izvršni predsednik Gugla Erik Šmit ponudio je novi uvid u Guglov samovozeći automobilski program juče, kada je otkrio da je njegova kompanija razgovarala sa svim globalnim igračima automobilske industrije o svojim kolima za koja kaže da još uvek nisu spremna za masovnu proizvodnju pošto je za sada samo Nevada odobrila njegov "izlazak" na ulicu.

- Trenutno najveći problem je što se ovaj automobil kreće u okviru dozvoljene brzine, a niko ne vozi svoj automobil u okviru dozvoljene brzine - rekao je Šmit.

Izgleda, međutim, da Gugl ima i prototipove koji se ne kreću u okviru propisane brzine, pošto je Šmit otkrio i da kompaniju kojom rukovodi poseduje i trkački model na neimenovanoj lokaciji, na kojoj se Guglov auto trka sa automobilima koje voze ljudi, i pobeđuje.

On je, takođe, otkrio i kako ovi automobili rade.

- Korisnici će na koncu biti u mogućnosti da jednostavno ukucaju ili izgovore adresu na koju žele da se voze. Mi to zovemo "Gugl Mape na steroidima". Radi se o tome što će osoba koja sedi na mestu vozača moći da pritisne veliko crveno dugme na kome piše "off" (isključi).

On kaže da će Guglov auto funkcionisati isto kao i autopilot u avionima, sa stvarnim čovekom koji sedi na stendbaju.

Na pitanje da li će tehnofobi lako prihvatiti novu tehnologiju, odgovorio je: "Zavisi od toga koliko su pijani". Nadovezujući se na to, kao razlog za okretanje njihovom automobilu Šmit je izneo tužnu statistiku da svake godine 35 hiljada ljudi u Sjedinjenim Državama strada u saobraćajnim udesima zbog vožnje u alkoholisanom stanju, i još tužniju statistiku koja kaže da je to dobro jer je ta brojka postala konstanta u poslednjih dve-tri decenije.

- To je tragično. Što pre samovozeće automobile pustimo na ulice, više ćemo života sačuvati. Oni će postati dominantni oblik tranporta već za naših života - zaključuje on proročkim komentarom.

Pogledajte video koji prikazuje slepog čoveka koji "vozi" Guglov auto:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA