Tvorac Androida predstavio svoj prvi smartfon: Zbog ovih stvari bi mogao da oduva konkurenciju (FOTO) (VIDEO)

Essential Phone je baziran na Androidu i ima vrhunske specifikacije i funkcije po današnjim standardima

  • 1
Foto: Essential Foto: Essential

Tvorac Android operativnog sistema koji je za svega nekoliko godina promenio svet, Endi Rubin, predstavio je sopstveni pametni telefon pod nazivom Essential Phone.

Stvorio je Android i napustio Google, a sada je napravio novi smartfon kojim udara direktno na iPhone!

U suštini, Essential Phone je baziran na Androidu i ima vrhunske specifikacije i funkcije po današnjim standardima, piše "The Verge".

Telefon poseduje "edge-to-edge" ekran koji je po mišljenju mnogih bolji nego displej na Samsung Galaxy S8 uređaju, zato što se prostire čitavom prednjom stranom do samog vrha gde je oko njega ubačena prednja kamera sa potrebnim senzorima.

Essential Phone "ispod haube" ima sve što se očekuje od jednog flegšip modela za 2017. godinu - Qualcomm 835 procesor, 4 GB RAM i 128 GB interne memorije. Takođe, ovaj telefon ne bi trebalo da dolazi sa brojnim nepotrebnim softverom po kojem su poznati brojni proizvođači Android uređaja.

Kućište telefona napravljeno je u kombinaciji titanijuma i keramike i može da "preživi" pad sa određene visine bez ogrebotina. Još jedna stvar koja je specifična za ovaj uređaj je ta da on na sebi nema nijedan logo.

Foto: Essential Foto: Essential

Kompanija Essential u planu ima kreiranje ekosistema različitih dodataka, a za sada je predstavljena kamera za snimanje u 360 stepeni, kao i "dock" za punjenje koji se na telefon povezuju pomoći malih, metalnih pinova.

Essential Phone ne poseduje klasičan 3,5mm ulaz za slušalice, pa će sa telefonom dolaziti specijalni dodatak koji će omogućiti povezivanje.

Ovaj smartfon dolazi i sa dual-camera sistemom na pozadini, odnosno sa dva senzora, od kojih će jedan beležiti monohromatske fotografije, isto kao što to čine Huawei P9 i P10 modeli. Prednja kamera ima osam megapiksela i mogućnost snimanja 4K videa.

Foto: Essential Foto: Essential

Telefon dolazi sa modifikovanom verzijom Androida koja je nazvana Ambient OS.

U prodaji će se naći u junu po ceni od 699 dolara.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    31. maj 2017 | 14:39

    Dobar po meni ljepsi od samsunga i iphon-a ,ali skup...ipak bi morao biti pristupacniji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA