ČUDO OD DETETA: Sa osam godina dobio Majkrosoftov sertifikat

Šafaj Tobani iz Pakistana za ovaj ispit se pripremao punih 13 meseci, a kako kažu, rad se isplatio jer je na ispitu imao 91 odsto rešenih zadataka

  • 0

Šafaj Tobani (8),  iz Pakistana, počeo je da koristi računar kad je imao 4 godine, a s pripremama za polaganje Majkrosoft sertifikata je krenuo sa 7 godina.

 

To je uključivalo 13 meseci strogog rasporeda: od 7.30 do 13.30 škola, od 14.30 do 20.30 vežbanje za računarom u očevoj gotovo 100 kvadrata velikoj kancelariji s potpunom opremom za vežbe.

 

Naporan rad se isplatio, jer je Šafaj na ispitu za sertifikat navodno imao 91% tačno rešenih zadataka.

 

- Na kraju svakog dana osećam se kao najsrećniji otac na svetu jer mi Šafajevi učitelji o njemu govore samo lepe stvari - rekao je Šah Tobani, dečakov otac.

 

Je li Šafaj najmlađi Majkrosoftov stručnjak, teško je znati. Naime, ova kompanija ne prati godišta svojih stručnjaka, a svet su obišle priče nekoliko dece s istim uspehom. Jedan od njih je i Mark Čalasan, čudo od deteta iz Makedonije.

 

Šafaj na svojoj veb stranici piše o svojim životnim snovima: pomaganju siromašnim Pakistancima i upoznavanje s Bilom Gejtsom. Takođe, piše kako je za angažman u ulozi konzultanta – slobodan.

 

(I. Danić)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA