I MOZILA HOĆE DEO KOLAČA: Zavirite u Fajerfoks OS - preuzmeti radnu verziju besplatno

Premda je očito u ranoj fazi razvoja, već sada možete da pogledate kako će izgledati Mozilina mobilna platforma bazirana na HTML5 tehnologiji

  • 0

Premda još uvek ne možete da instalirate Fajerfoks OS na svoj smartfon, možete ga pokrenuti na računaru i lično isprobati mobilnu platformu koja se bazira na HTML5 i JavaSkriptu - i to odmah.

Mozila je počela da aploaduje radne verzije svog projekta ranije poznatog ko "Boot to Gecko" na FTP servere, koje možete preuzeti besplatno, bilo da se korisnik Eplovog OS X, bilo da radite na Linuksu, bilo na Vindouzu.

Nije jednostavno kao instaliranje aplikacje, potrebno je da posvetite malo vremena konfiguraciji, ali je proces relativno prost i na propratnim linkovima ćete naći detaljna uputstva.

Očito je da je ovaj operativni sistem još uvek u ranoj fazi razvoja, i da ne može biti posmatran kao finalni proizvod. Ipak, ovo je lep uvid u ogroman napredak koji je Mozila ostvarila za samo godinu kada koliko je na njemu radi.

Nema ni jednog razloga zbog koga ne biste i sami probali novog igrača na mobilnoj sceni. Ako vam je promakao link u tekstu, ovde je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA