Odmah instalirajte ove aplikacije: Sa njima ćete moći da pronađete svoj telefon ako ga izgubite (FOTO) (VIDEO)

Neku od ovih aplikacija obavezno morate da instalirate na svom telefonu

  • 1

Ukoliko izgubite pametni telefon sa Android operativnim sistemom, postoje aplikacije koje će vrlo brzo locirati izgubljeni uređaj, što vam može spasiti kako sam telefon, tako i podatke na njemu ali i eventualno davanje novca za kupovinu novog.

Otkriveno šta donosi novi Android: Ovo je 10 najboljih opcija koje ćemo dobiti na jesen!

Find My Device

Google već duže vreme u tom smislu ima aplikaciju koja se zvala Android Device Manager. Nedavno je doživela značajniju nadogradnju s nizom poboljšanja i promenom imena u Find My Device.

Ova aplikacija omogućiće svakom vlasniku Android pametnog telefona, pametnog sata ili tableta da locira traženi uređaj u svakom trenutku. Ona nudi i opciju daljinskog zaključavanja, brisanja ili prikazivanje poruka, što se može pokazati ključnim detaljem za pronalaženje izgubljenog ili ukradenog uređaja.

Foto: play.google.com Foto: play.google.com

Kao i kod svih drugih servisa, za lociranje uređaja on mora biti povezan na internet na neki način - bilo preko WiFi veze bilo preko mobilne mreže. Lokacijski servisi takođe moraju biti omogućeni na uređaju, ali aplikacija će korisnika na to upozoriti odmah po prvom pokretanju.

Kako bi korisnik pratio uređaj, dovoljno je posetiti zvaničnu stranicu, upisati svoje Google korisničke podatke i to je to. Na uređaju, jasno, mora biti pokrenut Find My Device servis. Ako je telefon izgubljen, moguće je na ekranu prikazati broj i ostvariti poziv, kako bi se povezao korisnik s onim ko je našao uređaj. Ako je pak izgubljen, po pravilu uređaj valja daljinski zaključati i izbrisati podatke.

Find My Phone

Foto: play.google.com Foto: play.google.com

Sličnog naziva kao i zvanična aplikacija, Find My Phone je i slična, ali opet proširene funkcionalnosti. Najveća razlika između ovog komada softvera i Googleovog je to što Find My Phone omogućava povezivanje i praćenje uređaja iz cele porodice, odnosno bilo koga ko se sinhronizuje kroz program.

Aplikacija se služi i GPS-om te triangulacijskim algoritmom kako bi što preciznije prikazala lokaciju izgubljenog ili ukradenog uređaja.

Na internet stranicama servisa (ili iz vezanih uređaja) moguće je pratiti sve sinhronizovane uređaje i to uz kartografski prikaz. Aplikacija je besplatna i moguće ju je preuzeti na Google Play Storeu.

Izgubljeni Android

Lost Android je još jedna besplatna aplikacija na Google Play Storeu, koja omogućava kontrolu uređaja preko internet stranica ili kroz - neobičnosti radi, SMS poruke. Pored standardnog praćenja uređaja, ova aplikacija donosi i brdo opcija koje se mogu iskoristiti za lov na izgubljeni ili ukradeni uređaj.

SMS funkcionalnost je srž ove aplikacije. Korisnici mogu automatski proslediti sve SMS poruke pristigle na uređaj u sanduče e-pošte, a tu je i mogućnost slanja poruka kroz kompjuter. Što je bitnije, SMS naredbama mogu kontrolisati uređaj u potpunosti. 

Tu je i niz različitih dodataka koji omogućavaju alarm na uređaju (nezavisno o tom je li on u Silent režimu rada), brisanje celog uređaja ili tek pridružene SD kartice, prosleđivanje svih poziva na odabrani broj, aktiviranje Wi-Fi i GPS funkcija proizvoljno i još mnogo toga. Tu je čak i daljinsko okidanje fotografija kroz kamerice na uređaju te snimanje zvuka, čime se mogu snimiti i potencijalni lopovi...

Baš kao i ranije spomenute aplikacije, Lost Android takođe traži GPS i vezu na internet za najpreciznije lociranje uređaja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ela

    5. jun 2017 | 16:04

    99% slucajeva onaj ko nadje tel prvo ga resetuje pa tako jedino policija moze naci tel pod uslovom da znate ime broj tel..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA