Najtanji laptop na svetu i kompjuter na kojem očima pomerate sliku na ekranu: Acer predstavio nove revolucionarne uređaje u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

Acer postoji više od četiri decenije i na tržištu ga od konkurencije izdvaja najveća ponuda različitih proizvoda

  • 0

Tajvanska kompanija Acer predstavila je svoj kompletan portfolio novih uređaja u Srbiji, uključujući i najtanji laptop na svetu - Swift 7. Na prezentaciji koja je održana u prestoničkom hotelu Holiday Inn, prisutni su imali priliku da se uvere u kvalitet i karakteristike novih Acerovih uređaja - laptopova, desktop računara, tableta, monitora i projektora.

Acer postoji više od četiri decenije i na tržištu ga od konkurencije izdvaja najveća ponuda različitih proizvoda, a u ovoj kompaniji sa ponosom ističu da svojim korisnicima mogu da ponude uređaje od jedan do 100 inča.

- Imamo iskustvo, znanje i prisutni smo dugi niz godina na tržištu, pa kupac kad kupi naš uređaj može biti siguran da će dobiti poverenje, standard i da je to kompanija koja neće nestati i koja će i dalje biti prisutna na tržištu. Takođe, poznati smo po inovacijama i tome da uvek donosimo najnovije tehnologije na tržište, preko zadnjih generacija procesora, grafičkih kartica i slično. Dizajn nam je takođe veoma bitan, pa se Acer može pohvaliti velikim brojem nagrada u ovoj oblasti - izjavio je  Mislav Jagunić, direktor kancelarije Acer za Adriatic regiju.

Kako ističu čelnici jedne od najpoznatijih svetskih IT kompanija, ideja i cilj Acera je da tehnologiju učini dostupnim svima.

U Srbiji su danas predstavljeni novi modeli laptopova iz porodica Aspire, Swift, Switch i Spin koji će se u prodaji naći tokom ove godine. Pored pomenutih modela, danas su predstavljeni  i novi uređaji Acerovog gejming brenda Predator u koji spadaju prenosni i desktop računari, monitori i projektori.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Danas smo predstavili novu liniju Acer uređaja u Srbiji. Fokus kompanije je na tankim i laganim uređajima, pa na tom polju imamo Swift i Switch serije laptopova. Swift seriji pripadaju veoma tanki i prenosivi laptopovi koji imaju izuzetno jake performanse. Switch uređaji su 2 u 1, odnosno laptopovi na kojima je ekran moguće odvojiti od tastature i koristiti kao tablet. Takođe, tu je i Spin serija u koju spadaju prenosni računari sa ekranom koji je moguće zarotirati za 360 stepeni - istakao je Jagunić.

Najtanji laptop na svetu

Najtanji laptop na svetu je Acerov Swift 7 koji je sada predstavljen i u Srbiji. Swift 7 je tanak svega 9,93 mm, ima metalni dizajn crno-zlatne boje, tanak je, lagan i brz, pa je namenjen za ljude u pokretu.

Takođe, Swift 7 se može pohvaliti i dugom autonomijom baterije, ali i vrhunskim performansama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Očekivana cena najtanjeg laptopa na svetu u Srbiji je oko 1.500 evra.

Gejming za sve

- Danas je nezamislivo biti prisutan na tržištu bez gejming uređaja. Cela naša porodica gejming uređaja pokrivena je kroz brend Predator. Nisu u pitanju samo desktop računari sa kojima smo počeli, već je danas to kompletna linija laptopova, monitora i projektora koji pripadaju brendu Predator. Ovi uređaji su namenjeni kako hardcore gejmerima, tako i entuzijastima i početnicima koji su tek ušli u svet video-igrica - dodao je Jagunić.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Najzanimljiviji gejming laptop je definitivno Aspire V17 Nitro koji dolazi sa "eye tracking" tehnologijom koja prati pokrete zenice oka i u zavisnosti od toga pomera sliku na ekranu. Tobii "eye tracking" tehnologiju već sada podržava 100 video-igrica, a taj broj će se do kraja godine sigurno povećati.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Pored desktop i laptop računara iz brenda Predator, predstavljeni su i monitori visokih rezolucija koji dolaze sa najnovijim tehnologijama kao što su HDR, Gsync, Freesync, a u ponudi su i monitori sa zakrivljenim ekranima i Tobii "eye tracking" tehnologijom.

Cena gejming desktop i laptop uređaja kretaće se od 1.500 evra pa naviše, u zavisnosti od konfiguracije. Kada su u pitanju monitori, njihova cena će se kretati od 200 evra pa naviše, u zavisnosti od dijagonale ekrana, rezolucije, tehnologija koje podržava...

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Kompanija Acer prema podacima iz prvog kvartala 2017. godine u Srbiji ima udeo od 16,5%.

Više o novim proizvodima možete saznati na zvaničnom sajtu OVDE.

Daljinac baner

(M.Đurđev)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA