• 3

Ovi džinovski stubovi od leda mogu da spasu čovečanstvo: Oni su rešenje za jedan od najvećih problema današnjice - nestašicu vode (VIDEO)

Prvi ovakav glečer bio je visok šest metara i snabdeo je ljude sa više od 150 hiljada litara vode za zalivanje 5.000 biljaka

  • 3

Veštački glečeri Ice Stupa mogli bi da reše problem nedostatka vode u pustinjama, kao i na svim ostalim mestima na planeti koja se bore sa nestašicom.

Zemlji preti velika opasnost: Od Antarktika svakog časa može da se odlomi najveći ledeni breg do sada!

Ove veštačke glečere napravio je inženjer Sonam Vangčuk kako bi rešio probleme sa nedostatkom vode u regionu Ladak u Indiji.

Prvi ovakav glečer bio je visok šest metara i snabdeo je ljude sa više od 150 hiljada litara vode za zalivanje 5.000 biljaka.

Vangčuk sada planira da napravi još 20 veštačkih glečera koji bi bili pet puta viši od prototipa, a svaki od njih će sadržati više od 9,8 miliona litara voda.

Veštački glečeri funkcionišu tako što voda iz glacijalnih tokova kroz cevi teče do njih, a potom se niskim tempereturama zamrzava i pretvara u led.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Besha

    Ovo ce raznorazni rotshildi morgani i rokfeleri da uniste u povoju..a inzinjer ce misteriozno nestati ili imati saobracajku ili srcani.udar...jer to se njima ne "isplati"..kad su teslu "gurnuli pod tepih"onda sta tek rade sa ovim srednjoskolcima

  • sasa

    Ovo se nece svideti svetskim mocnicima, jer ovo lici na spas za siromasne.

  • Stefan

    Divna vest

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima