Velika promena na Viberu: Više nećete morati da izađete iz aplikacije - NIKADA (FOTO)

Ova funkcija čini dostupnim sadržaj i usluge partnera direktno iz čet ekrana za preko 800 miliona Viberovih korisnika širom sveta – omogućivši lako i efikasno iskustvo prijema i deljenja sadržaja koji im je važan

  • 2
Foto: Promo/Viber Foto: Promo/Viber

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, upravo je objavio promociju potpuno nove generacije “Čet ekstenzija” – funkcije za deljenje sadržaja i upotrebu sadržaja unutar aplikacije – prvobitno lansirane decembra 2016.

Viber uveo novu opciju zbog koje ćete tačno znati ko vam piše, a da ni ne pogledate u telefon!

Ova funkcija čini dostupnim sadržaj i usluge partnera direktno iz čet ekrana za preko 800 miliona Viberovih korisnika širom sveta – omogućivši lako i efikasno iskustvo prijema i deljenja sadržaja koji im je važan – a da pritom ne moraju da napuštaju čet.

Od danas, korisnici će moći da – direktno unutar svog čet ekrana – pronađu i podele svoje omiljene video klipove sa YouTube-a, pesme sa Spotify-a, hotele sa Booking.com-a i isprate najaktuelnije vesti sa Vice-a. Osim ovih usluga, dodatno će moći da obogate svoj razgovor zanimljivim sadržajima kroz GIPHY, Guggy i Getty Images.

Jedna od najvažnijih prednosti od sada na raspolaganju je dodatak YouTube čet ekstenzije. Linkovi za YouTube video klipove su među najćešće deljenim linkovima unutar četova na Viberu – i od sada će to biti omogućeno direktno iz ekrana četa. Korisnici će tako moći da pretražuju, prosleđuju i čak emituju YouTube video klipove – bez napuštanja svojih tekućih razgovora.

Kao dodatak besprekornom video iskustvu, Viber omogućava pretragu i deljenje muzičkih sadržaja unutar uobičajenog načina razmene poruka. Nova čet ekstenzija za Spotify će omogućiti korisnicima Vibera da pristupe kompletnoj datoteci svoje omiljene muzike i podele izabrani sadržaj unutar četa – uz samo jedan dodir ekrana.

Foto: Promo/Viber Foto: Promo/Viber

Da bi pristupili sadržaju iz domena vesti, kulture, ishrane, mode, muzike, sporta, tehnologije i šire - korisnici Vibera će od sada moći da se redovno oslone na VICE čet ekstenziju. Vodeća globalna medijska kompanija za mlade nudi čet ekstenziju posvećenu pružanju originalnog sadržaja njenim pratiocima – na dodir prsta. VICE se ističe po kreiranju autentičnog i uticajnog sadržaja – pogodnog za sve platforme.

- Platforma Viber čet ekstenzija predstavlja veoma uzbudljivo i dinamično okruženje za priče koje nastaju na VICE-u -- izjavio je Sterling Profer, Viši potpredsednik i Glavni menadžer za poslovnu strategiju i razvoj ove kompanije. “U nastojanju da nastavimo da snažno širimo njegovu distribuciju putem raznih platformi, sadržaj je taj koji dominira po važnosti. Priče koje saopštavamo našoj publici će uvek biti sjajan dodatak bilo kom razgovoru, i mogućnost da se tako nešto sprovede na besprekorno lak način prema 800 miliona korisnika Vibera širom sveta je pun pogodak za sve.”

Korisnici Vibera će od sada moći da planiraju svoja putovanja bez napuštanja te aplikacije. Uz ekstenziju za Booking.com – jednostavno će moći da pretražuju i razmatraju opcije smeštaja sa svojim partnerima tokom aktuelnog četa – sve dok ne donesu konačnu odluku o rezervaciji.

Foto: Promo/Viber Foto: Promo/Viber

Brajan Batista, Direktor za globalna partnerstva pri Booking.com dodaje: “Naši korisnici planiraju putovanja na razne načine, uključujući i razmatranje ponuda za smeštaj među svojim prijateljima unutar aplikacija za razmenu poruka. Uvođenjem ekstenzije za Booking.com na Viberu, pružićemo im vrhunsku dodatnu intuitivnu uslugu na već postojeće koje su im na raspolaganju – što će im omogućiti da lako pretražuju i dele sadržaj ponuda – na način koji će obogatiti njihove tekuće razgovore.”

Osim navedenih globalnih partnera, Viber će na ovaj način uvesti i više lokalnih partnera u Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima i šire. Bazirani na API modelu – izabrani servisi za pružanje usluga i sadržaja će biti u mogućnosti da programiraju sopstvene čet ekstenzije i stvaraju nove načine pomoću kojih će korisnici moći da obogate razgovore.

Foto: Promo/Viber Foto: Promo/Viber

- Naš cilj je da ovom inovacijom pružimo jedinstveno iskustvo u vođenju razgovora za naše korisnike – u odnosu na sve ostale aplikacije za razmenu poruka. Želimo da im pružimo lak način da uvrste sadržaj od posebnog značaja – bez komplikovanog i neprestanog ulaska i izlaska iz drugih aplikacija i pretraživanja po internetu - napominje Djamel Agaua, Generalni direktor Vibera.

“Definisali smo najinteresantnije funkcije za korisnike naše platforme – i posvetili se isključivo njima u ovoj prvoj fazi. Ponosni smo na činjenicu da smo prva među vodećim aplikacijama za razmenu poruka koja je u mogućnosti da ponudi sveobuhvatno iskustvo - a da pritom zadržimo kvalitete lakog korišćenja i preglednosti. Ovo je samo jedan način putem kojeg ćemo nastaviti da razvijamo našu aplikaciju kao platformu za komunikaciju budućnosti – u saglasnosti sa našom vizijom da pružimo ceo spektar korisnih usluga na svakodnevnoj osnovi.“

Čet ekstenzije na Viberu će biti uvođene progresivno – tokom narednih dana. Viber možete preuzeti u verzijama za Android i iOS uređaje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciklon

    29. jun 2017 | 13:12

    sve sto vecini ne treba su ugradili, dajte osnovnu aplikaciju sa paketima za dogradnju....stace meni masa stvari ili bilo kom drugom ako znam da to u 90% slucajeva koriste deca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA