VRHUNAC KIČA: Rumun pravi kompjutere po meri kraljeva (FOTO) (VIDEO)

Ako mislite da vaša stara prašnjava mašina nije dostojna kraljevskog stila života, biće vam drago što je neko napokon došao na ideju da pravi kompjutere koji su po meri kraljeva

  • 0

George Ćirita, rumunski inženjer elektronike, pretvorio se u kompjuterskog dizajnera i pravi luksuzne kompjutere i dodatke za bogate i poznate. Njegove kreacije su inspirisane plemićima kao što su kralj Luj XVI i dekorisane su skupim materijalima kao što je zlato.

Ako mislite da vaša stara prašnjava mašina nije dostojna kraljevskog stila života, biće vam drago što je neko napokon došao na ideju da pravi kompjutere koji su po meri kraljeva.

Ovaj rumunski "genije" je preplavio Francusku svojim pozlaćenim računarima ukrašenim mermerom i dragim kamenjem. Njegova mala kompanija proizvodi u tri različita stila: Luj XV, Luj XVI i Empire - inspirisane klasičnim francuskim dekoracijama, za koje Ćirita kaže da joj se uvek divio.

I dok je glavni cilj ove kompanije da stvori stilski dekorativne objekte da bi "poplemićila" okruženje mušterija, oni nisu sigurno zapostavili kvalitetan hardver unutra.

- Da bismo sklopili i napravili ovaj deo veoma luksuzne tehnologije, prvo moramo da koristimo poslednja tehnološka dostignuća, takođe koristimo klasičan francuski stil da bismo ih napravili "večnim" - izjavio je George.

Radnici koji sklapaju ove bogataške računare, u njihovoj radionici u Melunu (Francuska), uglavnom koriste mermer i lazulit za glavni deo kompjutera i pozlaćeni mesing i bronzu za monitore. Ali nisu samo materijali ono što čini ovaj kompjuter specijalnim. Ćirita ima zaposlenog umetnika koji radi na njegovim kompjuterima, i on dodaje da njegovo znanje i umeće u klasičnoj francuskoj dekoraciji potpuno opravdava cenu od 21.000 dolara kao početnu cenu za ove proizvode.

U zavisnosti od želja klijenta oko izbora materijala i specifikacija, ova cena može i da raste.

Iako ovaj distrektni preduzetnik nije hteo da otkriva imena svojih klijenata, ali je rekao da prima narudžbine iz celog sveta, uticajni ljubitelji tehnologije iz Kine i Srednjeg Istoka su baš "zagrizli" da imaju neki od ovih kompjutera. Ako stvarno razmatrate da se domognete makar početne cene ovog čuda, pogledajte na njihovom sajtu koje još stilove imaju.

(Telegraf.rs / foto: Chirita)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA