ONA ČUVA AMERIKU: Robot tuna spremna za akciju (VIDEO)

Njegovo ime je "BIOSwimmer", inspirisan je tunom i dizajniran za visoku mobilnost u teškim okolinama. Imaće zadatak da štiti obale najmoćnije zemlje sveta od agresije koja bi mogla doći putem okeana

  • 0

Američka bezbednosna agencija i kompanija "DHS Science" i "Technology Directorate" finansirale su projekat bespilotnog podvodnog vozila, koje podseća na tunu i koje će pomoći da nacija bude sigurna.

"BIOSwimmer", inspirisan tunom, dizajniran je za visoku mobilnost u teškim okolinama. Ovaj robot razvija "Boston Engineering Corporation's Advenced System Group" u Masačusetsu.

Može da ispita unutrašnje šupljine brodova kao i svih ostalih stvari pod vodom do kojih je teško doći. Ova "DHS tuna robot" čuvaće i patroliraće lukama, pristaništima i ispunjavaće bitne bezbednosne misije.

- Sve je u "obradi" nauke. Ovo se zove "biomimika", mi koristimo prirodu kao osnove dizajna i napravili smo sistem koji neverovatno isto funkcioniše. Tuna je imala milione godina da razvije sposobnost da se kreće u vodi sa velikom efikasnošću. Srećom, nama neće trebati toliko vremena - rekao je Dejvid Tejlor, programski menadžer za "BIOSwimmer" projekat.

Ovaj "tuna robot" izum možete videti u akciji na početku ovog video-klipa, koji, pored toga, sadrži još dosta zanimljivih ideja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA