30 gedžeta za futuristički dom [1. deo]

Ako vam je dosadio "dvadesetovekovni" izgled vašeg stana, pogledajte ovaj zanimljivi spisak pomoću kojeg ćete to promeniti

  • 0

Gedžeti ubrzano postaju deo naše svakodnevice i baš kao i u slučaju mobilnih telefona (koji i spadaju u prve gedžete) ubrzano postajemo “navučeni” na njih, i zavisimo od njih za obavljanje naših dnevnih aktivnosti. Kako tehnologija napreduje, napreduju i ovi gedžeti koji nam postaju dragi i koji nas fasciniraju novim konceptima stvorenim od strane mladih i ambicioznih dizajnera. Ove inovacije dolaze iz potrebe da rešavamo probleme na koje stari proizvodi nisu imali odgovor, ili im je odgovor bio nezadovoljavajući. Oni dolaze sa novim i unapređenim funkcijama, ali takođe i sa prelepim dizajnom.

Pročitajte prvi deo serije koju smo za vas priredili, posvećene spisku kul gedžetima koji vašem domu mogu dati futuristički izgled.

1. Prozirni TV

Prozirni televizor dizajniran od strane Majkla Fribea je pravo malo remek-delo tehnologije koje kombinuje konvencionalni LCD televizor i poslednju reč tehnike što se tiče TOLED displej tehnologije. Ovo omogućuje stvaranje ne-prozirne, “čvrste” slike sa bogatom reprodukcijom boja i punim kontrastom od crne do bele.

2. Prekidač sa planom stana

Da li ste ikada imali problem da zapamtite koji vam je prekidač za koje svetlo? Taevon Hvang je došao na sjajnu ideju da napravi glavni prekidač sa jednostavnim dizajnom koji vam prikazuje koji vam je prekidač za koje svetlo.

3. AURA lampa

Sa izgledom koji podseća na leteći tanjir, AURA lampa osvetljava prostoriju na specifičan način, a objašnjeje je jednostavno: u pitanju je pletena lampa ručno pravljenja u Francuskoj.

4. Dimenzionalne zidne ploče

Ljudi nisu preterano upućeni na 3D zidne ploče. Ne znamo zašto, jer zaista unose prijatan osećaj u sobu i dolaze u zanimljivim oblicima koji stvaraju prelepi sklad između svetla i senki. Mogu biti postavljeni i na zidove radnji, restorana i kancelarija, a zbog svojih neobičnih izgleda u stanju su da svakoj sobi daju lep futuristički izgled.

5. RIMA lampa

RIMA lampa je potpuno jedinstvena zbog zanimljivog svojstva koji vam daje mogućnost da upravljate svetlom putem četiri klizajuća kontrolna prstena. Ova prelepa lampa koju je dizajnirao Matijas Pinkert poseduje procesor koji kontroliše toplotu, intenzitet, ugao pod kojim želite da pada zrak, i boju.

6. Soni Eklips

Ovaj koncept kreiran od strane Hoanga i Anha Ngujena je zapravo medija plejer koji koristi fotonaponske ćelije smeštene na poleđini uređaja kojim se omogućava skupljanje solarne energije. Ako se opredelite za njega, upozorenje da vam je baterija na izmaku pojavljivaće vam se veoma, veoma retko: ako se uopšte ikada i pojavi.

7. Lampa koja prosipa svetlost

Čudna ali jako interesantna lampa koja će svakako biti rasprodana vrlo brzo ako se nađe u radnjama je ova koja nam dolazi iz dizajnerskog “pera” Jeongvu Kima. Koristi LED lampice koje se nalaze u “kanti” i u uz pomoć fosforescenta u “vodi” odašilje veličanstvenu svetlost.

8. Samosterilišuća kvaka

Ne tako davno, mnogo života izgubljeno zbog H1N1 influence. Vlade širom sveta podvlače važnost pranja ruku, ali postoje neke objektivne okolnosti koje prosto ne mogu biti ni od koga kontrolisane. Prljave su vam ruke, i vi krećete ka toaletu. Pritiskom na kvaku otvarate vrata toaleta prljavim rukama. Perete ruke, sušite ih i napuštate toalet, zatvarajući vrata pritiskom na istu kvaku kojom ste ih i otvorili i... vaše ruke su ponovo prljave, a da možda toga niste ni svesni. Ova kvaka rešava taj problem tako što UV zracima neprestano steriliše kvaku kad god ona nije u upotrebi.

9. Noćno svetlo “Senzo “

Užasno je dosadno kada se probudite po noći i niste u stanju da nađete prekidač za svetlo. Rešenje su obezbedili Soledad Klavel i Markos Madija, koji su napravili ovaj predivni prekidač koji se noću pali na jednostavno dodir.

10. Elektroluksov kamin

Ovaj kamin koji je napravio Kailo Vanakor za Elektroluks, jednog od globalnih lidera u proizvodnji aparata za domaćinstvo, izgleda gotovo magično zbog transformacije izgleda kada je isključen do onog kada je uključen, prelaz od neprozirne keramike to potpuno prozirne.

Nastaviće se...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA