• 0

I MIRIS I UKUS: "Slonovski nos" prepoznaje pokvarenu hranu (FOTO)

Ako ste baš osetljivi na ono šta jedete, ovaj uređaj će vam pomoći tako što će vam pružiti detaljne informacije o sadržaju vašeg tanjira

  • 0

Genetski modifikovana (GM) hrana mogla bi da bude novi način da se nahrani svet, ali sa tom se idejom ne slažu svi.
Ako ste baš osetljivi na ono šta jedete, "slonovski nos" (Elephant Nose), može da vam da pomogne, tako što će vam pružiti detaljne informacije o onome šta je u tanjiru. To je elektronska naprava koja simulira veštački nos da oseti svežinu hrane i GM elemente u njoj.

Još uvek se vode debate oko ovakve vrste hrane, da li ona može da reši svetske probleme zahvaljujući genetskoj modifikaciji. A mi, kao i svi ostali, smo zabrinuti oko toga i zato bi ovaj "veštački nos" bio odličan proizvod za budućnost.

Senzorska tehnologija je dizajnirana tako da identifikuje stanje hrane kao što je svežina, njen prirodni ili GM nivo itd... Sve potrebne informacije se prikazuju na malom LCD panelu.
Zahvaljujući njegovoj veličini, lako bi bilo da ga nosite bilo gde, u prodavnice ili na pijace i da testirate sve pre nego što kupite.
(Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima