30 gedžeta za futuristički dom [2. deo]

Promenite dosadni "dvadesetovekovni" izgled vašeg stana uz pomoć drugog dela naše serije o kućnim gedžetima

  • 1

Gedžeti ubrzano postaju deo naše svakodnevice i baš kao i u slučaju mobilnih telefona (koji i spadaju u prve gedžete) ubrzano postajemo “navučeni” na njih, i zavisimo od njih za obavljanje naših dnevnih aktivnosti. Kako tehnologija napreduje, napreduju i ovi gedžeti koji nam postaju dragi i koji nas fasciniraju novim konceptima stvorenim od strane mladih i ambicioznih dizajnera. Ove inovacije dolaze iz potrebe da rešavamo probleme na koje stari proizvodi nisu imali odgovor, ili im je odgovor bio nezadovoljavajući. Oni dolaze sa novim i unapređenim funkcijama, ali takođe i sa prelepim dizajnom.

Pročitajte drugi deo serije koju smo za vas priredili, posvećene kul gedžetima koji vašem domu mogu dati futuristički izgled.

11. Eko-čistač

Bez korišćenja standardnih tableta za pranje sudova, Eko-čistač će čistiti vaše tanjire koristeći ultrasonične talase koji će jonizovati ostatke hrane i drugu nečistoću, pretvarajući hranu u mešavinu koja se može koristiti kao gnojivo. Manje otpadaka i više hranljivih materija za biljke su odlična ideja za budućnost i rešenje za obnovu zemlje. Naravno, govorimo o zemlji koju koristite za biljke u svom domu.

12. Monitor + štampač - "Combi Monitor"

Problem sa nedostatkom prostora na radnom stolu (jer naši su se kompjuterski stolovi davno pretvorili u radne), oduvek je bio veliki problem za sve nas, a sada se pojavilo jedno ingeniozno rešenje koje nam dolazi od Bjeong Min Čoea i koje kombinuje štampač i monitor u jednom proizvodu.

13. "On Switch"

Minimalističan i elegantan. Jedino je tako moguće definisati ovaj prekidač za svetlo koji je kreirao Denis Burakov.

14. "Green Smart Glass"

Pametna zelena čaša je zanimljivo ekološko rešenje, koje skuplja toplotnu energiju iz toplih napitaka i skladišti ih za buduću upotrebu.

15. iQ Budilnik

"Snooze", večita muka svih ljudi koji imaju tu nesreću (ili sreću?) da se ujutru bude u tačno određeno vreme, dugme je koje nerado pritiskamo kako bi ućutkali budilnik i odspavali "još samo malo", sada je dobilo inteligentnu alternativu u vidu budilnika koji vam postavlja pitanja za čije je rešavanje potrebna potpuna svesnost. Na ovaj način, "još samo malo" nikada se više neće pretvoriti u "puno". Osim ako ga ne polomite.

16. Change It! Wall

Ovaj zid se već neko vreme deli po internetu i postao je velika atrakcija. Nije LED niti je na bilo koji način digitalan, zapavo je napravljen od okretajućih trouglova sa različitim bojama na njima: belom, crnom i bojama duge. Za sada je ograničen na ove tri opcije, ali smo sigurni da će buduće verzije imati različite paterne i slike.

17. Orbitalna veš mašina

Ova mašina za veš u sebi ima inkorporiranu korpu koju možete da vadite iz aparata i vraćate je u njega, po potrebi, a to nije jedina inovacija koja sa ovim "gedžetom" dolazi. Korpa sfernog oblika kreće se po dve osovine i pere vaše rublje bolje nego stare mašine koje koriste samo jednu osovinu.

18. Bediator

Imati uvek topli krevet ispod sebe zvuči jako prijatno, posebno u ovim hladnim zimskim noćima kada temperatura pada ispod nule. Ne znamo koliku težinu može da izdrži ovaj krevet koji u sebi sadrži i radijator, ali ako može da izdrži barem dve osobe prosečne težine - odlično.

19. LED tavanica

Ovaj zanimljivi koncept koji je osmislio Seo Dong-Hun, omogućava vam da na tavanici pomoću svetlosnog zraka napravite bilo koje oblike koji vam padnu na pamet. Doslovno, možete svetlošću crtati po tavanici. Zamislite samo kakva remek-dela tako mogu nastati, ako se ovaj gedžet nađe u rukama maštovitog čoveka.

20. Plućna lampa LULA

LULA je proizvod koji sakuplja podatke i ukazuje na kvalitet vazduha u vašoj sobi. Ako je konektovana na internet, može da procesuira podatke i da vam kaže sa kakvim se zdravstvenim problemima suočavate u tom trenutku i kako da izbegnete probleme koje može izazvati sastav vazduha koji udišete.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA