ROBOT ZA SVAKU SITUACIJU: Mekgajverbot je uvek tu da vam pomogne (FOTO)

Naš cilj je da razvijemo robota koji se ponaša kao Mekgajver, televizijski karakter iz '80 godina prošlog veka koji je rešavao kompleksne probleme i nalazio izlaz iz opasnih situacija koristeći objekte i materijale koji su svakodnevni - rekao je Majk Stilman sa Tehnološkog univerziteta u Džordžiji

  • 0

Ljudi to rade, šimpanze to rade, slonovi to rade, čak i vrane to rade. Svi koriste alatke, na to mislimo. A sada, zahvaljujući Majku Stilmanu sa Tehnološkog univerziteta u Džordžiji, roboti će početi isto da ih koriste, i to vrlo uskoro.

- Naš cilj je da razvijemo robota koji se ponaša kao Mekgajver, televizijski karakter iz '80 godina prošlog veka koji je rešavao kompleksne probleme i nalazio izlaz iz opasnih situacija koristeći objekte i materijale koji su svakodnevni - rekao je Stilman.

- Želimo da razumemo osnovne misaone procese koji ljudima omogućavaju upotrebu objekata u njihovom okruženju kao alatki. Ovo ćemo postići dizajnirajući algoritme za robote kojima su neki od ovih zadataka bili nemogući - dodao je on.

Kod njih to sve nekako zvuči lako i na ivici završetka, ali realnost je malo drugačija jer sami algoritmi su veliki problem, a da ne kažemo izrada takvog robota, opet nekako bi baš bilo super da svako ima svog Mekgajverbota koji mu pomaže u svakoj situaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA