KONAČNO: Japanci proizveli tečnost koja od rukavice stvara "prijatelja" tačskrina

Dovoljno je naneti samo nekoliko kapi ove tečnosti i odmah možete da koristite svoj pametni telefon na -20 stepeni Celzijusa, dok čekate autobus ili devojku koja kasni na predstavu

  • 0

STIŽE ZIMA, STIŽU RUKAVICE! Svi korisnici pametnih uređaja, poput tableta i smartfona, znaju koliko je ekran osetljiv na dodir genijalni izum, i svi, bez izuzetka, znaju koliki problem nastaje kada dođe zima i ne možete da ih koristite dok su vam na šakama rukavice.

Naravno, postoje specijalne rukavice koje će vam to omogućiti, ali to iziskuje promenu imidža, nošenje nečega što vam se ne sviđa ili nečega što je čak i ružno.

Sada postoji jednostavnije rešenje. Japanska kompanija "Onsight" proizvela je "Tebu-Touch" ("tebu" odlazi iz reči "tebukuro", što znači rukavice), novu tečnost koja se nanosi na vrh prsta rukavice i od bilo kog materijala stvara "prijatelja" tačskrina.

Dovoljno je naneti samo nekoliko kapi ove tečnosti i odmah možete da koristite svoj pametni telefon na -20 stepeni Celzijusa, dok čekate autobus ili devojku koja kasni na predstavu.

- Premda se može desiti da na ekranu ostane vlaga, ona je takve prirode da neće loše uticati na ovu tehnologiju - kažu u kompaniji.

Za sada se može kupiti samo u Japanu, a cena jedne tube ove tečnosti je 698 jena, odnosno 8,90 američkih dolara.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA