"Republika Tviter": Indonežanska romantična komedija

Ludilo koje za ovom mrežom vlada u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja sveta podignuto je sa ovim novim filmom na viši nivo

  • 5

Indonezija je luda za Tviterom, skoro kao pa "Tvitoslavija"! Ili možda više. Jer, u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja sveta pasija za "140 karaktera" podignuta je na viši nivo, sa novim filmom inspirisanim ovom društvenom mrežom koji će se od idućeg meseca naći u tamošnjim bioskopskim dvoranama.

Ovo ostvarenje je romantična komedija koja se obraća mladim ljudima koji koriste Tviter i društvene mreže uopšte, a radnja se ne bavi počecima ovog sajta kao što je to slučaj sa filmom "Social Network".

"Republika Tviter" nije prvi indonežanski film koji se bavi interesovanjem za društvene mreže koje generalno vlada u ovoj azijskoj zemlji, ali su filmovi poput "Znam šta ste radili na Fejsbuku" uglavnom primili negativne kritike.

- Prvo sam bio skeptičan, ali posle izvesnog vremena shvatio sam da je ideja zapravo odlična. Film je prilično tačan što se tiče načina na koji je Tviter promenio umove mladih Indonežana - kaže Aulio Masna, jedan od vodećih ljudi u ovoj zemlji što se tiče tehnologije i društvenih mreža.

Tviter je promenio savremenu komunikaciju u Indoneziji, a film se fokusira upravo na ovo, kaže on.

- Većina Indonežana koristi Tviter kao konverzacionu platformu, jer mi smo kao narod izuzetno pričljivi. Tviter sebe vidi kao informacionu mrežu? Pokušajte to da kažete stotinama hiljada mojih sunarodnika koji četuju na toj mreži svakoga dana - završava Masna.

Sam film pokušava da uhvati širu sliku o tome šta se dešava širom "tvitosfere", sadržavajući mnoštvo likova koji koriste ovaj mikrobloging servis, uključujući političara koji radi na svojoj predizbornoj kampanji, novinara koji istražuje delovanje tog političara, gimnazijalku i mnoge druge, i kako se priča razvija tako i publika otkriva da su svi oni povezani preko Tvitera.

Premijera filma je najavljena za 16. februar, odmah posle Dana zaljubljenih, a snimljen je na indonežanskom jeziku.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xreceved

    27. januar 2012 | 10:28

    RT @telegrafrs: “Republika Tviter”: Indonežanska romantična komedija http://t.co/jwZwrPxc #svet

  • Miki_Belgrade

    29. januar 2012 | 01:37

    "Republika Tviter": Indonežanska romantična komedija | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/kTgVTFA8 via @TelegrafRs @Danijel_ecc

  • LittleLadyIda

    27. januar 2012 | 10:39

    RT @MarkoBozic RT @telegrafrs “Republika Tviter”: Indonežanska romantična komedija http://t.co/uobwdvln #svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA