KADA KINEZ NAPRAVI: Automobil koji se napaja vetrom! (VIDEO)

Prema podacima sa video-klipa koji je postavljen na Jutjub, farmer Tang Zeping (55) sastavio je ovo vozilo od materijala koji su "ležali" okolo

  • 1

Ljudi često kažu da Kina, pored toga što je glavna stanica za proizvodnju svih mogućih proizvoda, čini veoma malo kako bi bila inovativnija. Ovo jednostavno nije istina: ako niste znali, najmnogoljudnija zemlja na svetu nam je u prošlosti dala barut, veoma čudnu hranu, prvi digitron i još mnogo drugih stvari.

Nedavno je, primera radi, jedan Kinez odlučio da napravi auto koji se napaja vetrom.

Prema podacima sa video-klipa koji je postavljen na Jutjub, farmer Tang Zeping (55) sastavio je ovo vozilo od materijala koji su jednostavno "ležali" okolo. Kada se automobil kreće od 30 km/h do njegove maksimalne brzine od 112 km/h, turbina koja sakuplja vetar se pali i napaja bateriju.

Iako ovaj način napajanja produžava "život" električnog automobila do tri puta, ne morate da stajete i da dopunjavate bateriju. Ali tu se već krije problem, znači da ovo ipak nije auto koji se kreće samo uz pomoć vetra, već je to auto koji se napaja vetrom.

Komentari koje smo pročitali na ovom klipu tvrde da ventilator koji vetar pretvara u struju čini više zla nego koristi automobilu. Moramo se složiti sa njima, jer samo kada pogledate taj dodatak, sve vam je jasno.

Ali, kada biste pogledali sa tačke gledišta osobe koju ne interesuje izgled, ovo je dobar izum koji vam daje mogućnost da iskoristite snagu vetra. Elise propelera su dobro razdvojene tako da može da prikupi ogromnu količinu vetra i izgleda da su pod dobrim uglom, što i pomaže da auto bude malo više "zakucan" za zemlju.

Iako školjka ovog automobila nije za gledanje, izgleda da pruža veoma dobru liniju kojom vazduh može glatko da cirkuliše. A kada to povežete sa malom težinom ovog vozila, dolazite do zaključka da se ovaj izum brže i bolje puni od tipičnih električnih vozila.

Tang pokušava da nađe kupca za ovu tehnologiju, ali niko još nije "zagrizao".

- Ja ne gubim nadu, ipak je to bio moj san i on je ispunjen, za samo tri meseca i 1.600 dolara. A to je nešto na šta mogu da budem ponosan - rekao je on.

Izgleda da su u Kini samo poljoprivrednici inovativni, pošto je nedavno jedan farmer napravio lamborginija od otpada.

(Telegraf.rs / M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA