PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE: Obsidian stvara novu RPG legendu zahvaljujući Kikstarteru (FOTO)

Volja fanova da nova igrica izuzetnog programerskog tima bude u duhu prethodnih naslova pokazana je rekordnom cifrom od 4,1 miliona dolara sakupljenih putem Kikstarter kampanje i dodatnih 200.000 dolara koje je donirao "Obsidian Entertainment" veb-sajt

  • 0

Globalna kampanja prikupljanja sredstava za novu RPG legendu najavljenu od strane "Obsidian Entertainment" kompanije, završena je sa neverovatnom cifrom od 4,3 miliona dolara!

Volja fanova da nova igrica izuzetnog programerskog tima bude u duhu prethodnih naslova pokazana je rekordnom cifrom od 4,3 miliona dolara sakupljenih putem Kikstarter kampanje i dodatnih 200.000 dolara koji su donirani od strane "Obsidian Entertainment" veb-sajta.

U izjavi za javnost, Obsidian poručuje gejmerima koji su propustili obe faze prikupljanja novca za "Project Eternity" da još uvek postoji opcija da doprinesu projektu. Na kompanijinom veb-sajtu se trenutno nalazi limitirana opcija šaljivog naziva “Slacker Backer” za fanove koji nisu žurili da posegnu za novčanikom.

Najavljen za “daleku” 2014. godinu, "Project Eternity" kombinovaće elemente prošlih "Infinity Engine" RPG naslova poput izuzetnih "Baldur’s Gate" i "Icewind Dale" serijala, stim pank remek-dela "Arcanum" i neprevaziđeno mračnog "Planescape: Torment-a"!

Kroz masivni svet video-igrice "Project Eternity", gejmeri će pored svog kreiranog junaka nailaziti na mnoštvo kompleksnih NPC karaktera, potencijalnih saboraca koji će uz vas mačem i sekirom prolivati krv mračnim hordama – poručuje Obsidian.

Kompanija je izjavila da se okrenula Kikstarter projektu zato što je bilo “skoro nemoguće” prikupiti sredstva za "Project Eternity" tradicionalnim putem. Takođe, rečeno je da je studio tražio više novca od ostalih Kikstarter projekata iz razloga što stvaraju kompletno novi svet!

Gde ima volje, tu ima i para. Sa prikupljenom svotom i iskusnim timom programera, od "Project Eternity" očekujemo samo najbolje!

(Telegraf.rs / NoveIgrice.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA