SUD ODLUČIO: "Epl" je kriv zbog zloupotrebe patenata drugih firmi

"MobileMedia" podigla je tužbu protiv firme "Epl" 2010. godine, optužujući centralu u Kupertinu da je narušila više od deset patentnih prava

  • 1

Prema odluci američkog saveznog suda, "Epl" je kriv zbog zloupotrebe patenata firmi u kojima "Nokia" i "Soni" imaju vlasničke udele.

U presudi se navodi da je tehnologija ugrađena u Ajfon prekršila tri patenta koja su u vlasništvu kompanije "MobilelMedia Ideas", prenosi AFP.

"MobileMedia" je podigla tužbu protiv firme "Epl" 2010. godine, optužujući centralu u Kupertinu, u Kaliforniji, da je narušila više od deset patentnih prava. Taj broj je smanjen na tri pre nego što je slučaj došao pred sud.

Na suđenju je "Epl" tvrdio da su patenti firme "MobilelMedia Ideas" sa stanovišta zakona irelevantni i da ne postoji pravno utemeljen osnov da se dokaže da je "Epl" zloupotrebio te patente. Nakon izricanja presude, predstavnici firmi "Soni" i "Nokia" nisu bili dostupni za bilo kakve komentare.

Još se ne zna kada i koliku će kaznu "Epl" morati da da plati oštećenima u sporu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA