HIT DANA! Roltop 2.0: Budućnost laptopa

Nosi se savijen u valjkastoj torbici, i može da bude laptop, tablet ili osnovni monitor. Kako izgleda budućnost, ako ne ovako?

  • 6

Roltop (Rolltop) je koncept prenosivog računara, osmišljen za dizajnere, arhitekte i sve ostale koji bi želeli gedžet koji, barem što se estetske strane tiče, ostavlja snažan utisak. Zahvaljujući OLED-displej tehnologiji i multi-tačskrinu, svojstva laptopa sa težinom mini-notebooka i veličinom ekrana od 13 inča sa lakoćom se pretvaraju u tablet od 17 inča koji, takođe, može biti korišćen kao primarni monitor.

Uređaj sa fleksibilnim displejom je nova ideja u notebook dizajnu koji nadrasta dosadašnji, tradicionalni izgled u razvijajući i skupljajući prenosivi računar. Roltop inkorporira u sebe i poslednju reč tehnike i potpuno nova dizajnerska rešenja u računar koji će povećati kvalitet i produktivnost dizajnera na svom poslu.

Kao kruna svega, nikakva laptop torba nije potrebna: sve komponente ovog računara - od interaktivne olovke do utičnice za struju - integrisane su u sam Roltop. Ovo je pravi pravcati "sve-u-jedan" gedžet.

Roltop 2.0 - za koga njegovi autori kažu da nije virtualni i futuristički gedžet koji postoji samo na ekranu, već da je za razliku od većine projekata koji se razvijaju bez ikakvog dubljeg uvida u tehnološke i ergonomske mogućnosti zbog čega su gotovo nemogući za realizaciju, ovo je potpuno ostvariv koncept za čiji su razvoj korišćena već postojeća tehnološka dostignuća - predstavlja dalji razvoj ovog koncepta sa nekim vidljivim, ali mahom nevidljivim poboljšanjima, kao što su unutrašnji dizajn.

Ali, najbolje bi bilo da sami pogledate kako to zapravo izgleda:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neshasr

    30. januar 2012 | 11:57

    Roltop 2.0 - Budućnost laptopa http://t.co/BEz2A8Pa via @telegrafrs

  • Ivana_Mihic

    30. januar 2012 | 11:37

    RT @telegrafrs: Ovo nam treba! :) HIT DANA! Roltop 2.0: Budućnost laptopa http://t.co/wQlZZ5Ko

  • iJelenaR

    30. januar 2012 | 12:02

    RT @neshasr: Roltop 2.0 - Budućnost laptopa http://t.co/BEz2A8Pa via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA