Olovka skenira boje iz prirode i koristi ih za crtanje (FOTO)

Korejski dizajner Park Đin-su osmislio je koncept olovke koja pomoću posebne tehnologije, identične "ajdrop" alatki iz Fotošopa, samo smeštene u stvarni život, izdvaja boje iz predmeta specijalnim skenenom, koje potom reprodukuje sa svoje pisaće strane

  • 1

Nama, a sigurni smo i vama, mnogo puta se desilo da vidimo neku savršenu teksturu u fizičkom svetu koju po svaku cenu želimo da izdvojimo i prenesemo na papir ili računar, ali ne možemo jer je jako teško kvalitetno je izdvojiti, čak i sa najboljim foto-aparatom.

Korejski dizajner Park Đin-su osmislio je koncept olovke koja pomoću posebne tehnologije, identične "ajdrop" alatki iz Fotošopa, samo smeštene u stvarni život, izdvaja boje iz predmeta specijalnim skenenom, koje potom reprodukuje sa svoje pisaće strane.

Senzori koji detektuju boje omogućavaju da na taj način izdvojite bilo koju boju iz fizičkog sveta, te da njome do mile volje crtate.

Pogledajte kako izleda kada je rastavljena:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA