PAPRENO: Novi Vertu telefon košta 7.900 evra!

Jedna od prednosti "Vertu ti" telefona, pored neuništivosti (samo dijamant može da izgrebe ekran napravljen od safira), jeste dugme “konsijerž” koje vas povezuje sa globalnim timom koji vam može pomoći da u svakom delu sveta pronađete sve što vas interesuje

  • 6

Vertu, proizvođač luksuznih smartfona, počeo je prodaju prvog Android telefona 'Vertu ti' koji košta neverovatnih 7.900 evra.

Dizajner Vertu telefona Hač Hačinson kaže da je glavni problem stare verzije bio što nije podržavala 4G tehnologiju. Do prošle godine vlasnik telefona bila je finska Nokia, koja je upotrebljavala Symbian operativni sistem.

Novi Vertu će, pored standardnog titanijumskog okvira i ekrana od safira, imati Android operativni sistem.

Glavni razlog za ovaj odabir jeste da se Android više koristi (pokriva čak 60 posto tržišta) i lakše se integriše sa ostalim uređajima. Hačinson naglašava da Vertu nema nameru da se bavi tehnološkim inovacijama, već da poseduje najbolju tehnologiju.

Pored toga, firma nije zainteresovana za masovno tržište. Za 10 godina postojanja firma je prodala samo 326.000 telefona. Mala prisutnost na tržištu omogućava i visoku cenu telefona.

Svaki telefon "Vertu ti" se ručno sklapa. Ime i potpis osobe koja je sklopila telefon laserom se ugravira na metalnom nosaču u koji se ubacuje SIM kartica. Mogu se kupiti samo u 500 prodavnica u svetu, od kojih su 70 prodavnice firme Vertu.

Jedna od prednosti "Vertu ti" telefona, pored neuništivosti (samo dijamant može da izgrebe ekran napravljen od safira), jeste dugme “konsijerž” koje vas povezuje sa globalnim timom koji vam može pomoći da u svakom delu sveta pronađete sve što vas interesuje.

(I. M. / Izvor: Novi magazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA