RAT NA TVITERU: Hakovan nalog "Burger Kinga"!

Tviter nalog "Burger Kinga" "presvučen" je u boje "Mekdonaldsa", odnosno obeležen logom konkurenta. Hakeri su objavili i prodaju kompanije najvećem lancu brze hrane, kao i da se zaposleni u "Burger Kingu" u radno vreme drogiraju

  • 0

"Big Mek" svih hakerskih upada desio se danas, kada je zvanični Tviter nalog kompanije "Burger Kinga" hakovan! Gotovo 89.000 pratilaca iznenadilo se kada je "Burger King" osvanuo sa logom kompanije "Mekdonalds".

Hakeri su  više od pola sata postavljali smešne fotografije i video-snimke o "Burger Kingu", a između ostalog pojavio se i tvit koji kaže da je jedan od zaposlenih u kompaniji uhvaćen kako se drogira u toaletu za vreme radnog vremena. Nalog je ubrzo suspendovan.

Hakerska grupa, koja broji oko 10 članova, poznata pod Tviter imenom "DFNCTSC" (Defonic Team Screen Name Club), upitana je da li je odgovorna za upad, na šta su odgovorili da je ovaj upad delo grupe "LulzSec's", poznate po svojim internet napadima u 2011. Lider ove grupe,  Hector "Sabu" Monsegurjetajno navodno je tajno radio i za FBI.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA