Top 5 oružja iz naučne fantastike koja zaista postoje (FOTO) (VIDEO)

Predstavljamo vam pet revolucionarnih pronalazaka koji su nekada postojali samo u filmovima, knjigama i stripovima, a danas su realnost koja je idealna za zloupotrebu od strane "zlih" momaka

  • 0

Naučnici širom sveta rade na načinima da učine svet boljim i život lakšim. Ali, takođe, postoje i dostignuća koja će sigurno u nekom filmu negativci pokušati da iskoriste da pokore svet.

Predstavljamo vam pet revolucionarnih pronalazaka koji su nekada postojali samo u filmovima, knjigama i stripovima naučne fantastike a danas su realnost koja je idealna za zloupotrebu.

5. Zamrzavajući laseri

Možada vam zamrzavajući laseri zvuče nepraktično, ali negativcima iz fikcije je stil uvek bio važniji od praktičnosti. Zato će se obradovati najnovijem napretku na ovom polju koje su postigli nemački istraživači.

Upotrebom lasera na gasu pod pritiskom uspeli su da mu spuste temperaturu za 119 stepeni za samo nekoliko sekundi. Laser izbacuje elektrone iz njihovih orbita. Kada gas gubi elektrone, gubi energiju, a samim tim i toplotu.

Ova tehnologija može da dovede do efikasnijih rashladnih uređaja, ali ono što je još važnije, u rukama zlotvora može od celih gradova da napravi ledenu pustoš.

4. Zraci za privlačenje

Zraci za privlačenje su jedno od omiljenih oružja fiktivnih svemirskih zloća, a NASA vredno radi na realizaciji ovakve tehnologije. Tačnije, radi na tri različite ideje, par laserskih zraka koji rade kao neka vrsta "laserske pincete", spiralni vrtlog laserskih zraka koji usisava materiju, i nešto što se zove Beselov zrak.

Pogledajte video:

3. Generator udarnog talasa

Svaki pošteni stripski negativac će izbegavati vatreno oružje po svaku cenu. Oni više vole lasere, ili recimo udarne talase.

Ovo je nesmrtonosno oružje, ali će vas njegov nevidljivi talas baciti na zadnjicu, a nećete znati šta vas je snašlo.

Pogledajte video:

2. Sonične crne rupe

Prave crne rupe su poznate po tome da nisu baš zgodne za rukovanje. Izraelski naučnici su tako odlučili da naprave vrstu crne rupe koja je malo praktičnija: sonična crna rupa.

Ona radi isto kao i prava, sa jednom razlikom: umesto materije usisava zvuk. To su uradili tako što su ohlađene atome rubidijuma laserima bacili u vrtlog iz koga nijedan zvuk ne može da pobegne.

Naučnici ovakvim istraživanjem samo žele da bolje razumeju prave crne rupe, ali to je zato što nemaju mašte kao prosečni negativac koji bi smislio mnogo zanimljiviju primenu od toga.

1. Bezbolna laserska injekcija ne ostavlja tragove

Verovatno omiljeno oružje zlih nindža iz budućnosti, laserski špric koji su razvili naučnici iz Južne Koreje, ispaljuje dozu leka, ili otrova, vođenu laserskim zrakom direktno u telo, potpuno bezbolno.

Za sada uređaj mora da bude prislonjen uz kožu, ali još malo razvijanja i atentatori će moći da ispaljuju otrovne lasere u svoje mete, a da ih one ni ne primete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA