HIT PONUDA: Budite prvi Srbin u svemiru za samo 200.000 evra! (FOTO) (VIDEO)

Ceo projekat organizuje se u saradnji sa svemirskim programom kompanije "Virgin" i pruža vam mogućnost da pogledate Zemlju iz potpuno drugačije perspektive

  • 4

Svemir, to beskonačno prostranstvo koje nas okružuje, čoveku se oduvek činio nedostižan. Još od davne 1961. godine, kada je Jurij Gagarin otputovao u orbitu, ili nešto kasnije 1969, kada je Nil Armstrong prvi kročio na Mesec, svemir ne prestaje da intrigira i budi radoznalost kod ljudi. U svetu se već neko vreme "šuška" da će bogataši moći da odaberu ovu destinaciju za odmor, a "točkići" su već uveliko pokrenuti i ovo će jako brzo postati realnost.

Sećate se Denisa Tita, američkog biznismena koji je Ruskoj federalnoj svemirskoj agenciji platio 20 miliona američkih dolara, kako bi Sojuzom poleteo prema Međunarodnoj svemirskoj stanici i tako postao prvi svemirski turista u istoriji? Sada konačno dolaze bolja vremena za avanturiste, pošto će svi budući morati da plate daleko manju svotu novca nego što je morao on.

Ipak, i dalje će vam biti potreban duboki džep. Ako su vam dosadila standardna putovanja i želite da se vinete do zvezda, morate da budete u mogućnosti da "iskeširate" sumu od najmanje 200.000 evra.

Ponuda je očigledno samo za one sa vrlo dubokim džepom, ali smo ubeđeni da mušterija neće manjkati: pogledajte samo kako se prodaju super-automobili na Sajmu.

Broj zainteresovanih najviše će biti sužen zbog činjenice da je potrebna i značajna doza hrabrosti da se čovek otisne u kosmičke dubine: zbog toga se nadamo da se Srbi neće obrukati i da će se među kosmonautima napokon naći i neko ko je naše gore list.

Ovaj put u svemir nova je destinacija u turističkoj ponudi sajta aviokarte.org, koja je svojim klijentima omogućila da iz Srbije rezervišu karte i tako postanu prvi Srbi u kosmosu.

Ceo projekat organizuje se u saradnji sa svemirskim programom kompanije "Virgin" i pruža vam mogućnost da pogledate Zemlju iz potpuno drugačije perspektive.

Ovo nije samo odlična prilika da uđemo među "svemirske nacije", već je istovremeno i šansa za našu nauku, u koju u poslednjih 20 godina nije mnogo ulagano (da ne kažemo nimalo). Kada bi se našao neki bogati donator, na put bi mogao da krene i neko kome će ovaj put značiti sa istraživačke strane kojoj je posvećen.

Nadamo se samo da poreski obveznici neće platiti ovu kartu tatinom ili maminom sinu. Nadamo se.

Pogledajte video:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    27. mart 2013 | 20:38

    Mi i ne moramo da placamo da bi otisli u svemir gde nema nicega kad smo ovako siromasni i to mozemo da vidimo i kuci (da nema nicega) -_-.

  • Nikola

    28. mart 2013 | 02:47

    Da imam te pare ozenio bih se i izbegao na neko pusto ostrvo sa zence i jeli bane i kokose.. Toliko xD

  • MrNo32

    27. mart 2013 | 20:18

    Cena!? Prava sitnica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA