LG INOVACIJA: Ovo je prvi zakrivljeni OLED televizor na svetu!

Nakon više od pet godina istraživanja i razvijanja ekrana sa zakrivljenjem najoptimalnijim za ljudsko oko, kompanija LG je na tržište plasirala televizor koji u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koji su prisutni kod ravnih ekrana

  • 2

LG je najavio početak prodaje prvog zakrivljenog OLED televizora na svetu, koji će prvo biti dostupan korisnicima u Južnoj Koreji.

Nakon više od pet godina istraživanja i razvijanja ekrana sa zakrivljenjem najoptimalnijim za ljudsko oko, kompanija LG je na tržište plasirala televizor koji u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koje je prisutno kod ravnih ekrana.

Sa debljinom od samo 4,3 milimetra i težinom od 17 kilograma, model EA9800 proizvodi živopisnu i realnu sliku pomoću jedinstvene WRGB tehnologije. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG zakrivljeni OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima kao i na većini ekrana koji se danas proizvode.

Internacionalne agencije za testiranje i izdavanje sertifikata kvaliteta TÜV Rheinland, Intertek i VDE, nedavno su nagradile LG zakrivljeni OLED televizor za izuzetan kvalitet slike, dok je ovaj model početkom godine dobio i Red Dot priznanje za najbolji dizajn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA