SUPERMENI: Popeo se na Mont Everest - u šorcu (5. deo) (VIDEO)

Evo rešenja za sve naše zimske probleme: snagom uma protiv zime!

  • 0

Vim Hof je Holanđanin sa jednom neverovatnom sposobnošću, koja i dolikuje jednom "severnjaku" (ako možemo njegovu zemlju svrstati u tu grupu, a mislimo da možemo).

On je naime potpuno otporan na hladnoću, što je dokazao plivanjem u ledenoj vodi, ali time što je bio potpuno zakopan u ledu. Ako vas ovo ne impresionira, i sada govorite da pola Rusije radi isto to, kako vam zvuči podatak da se popeo na Mont Everest u šorcu? Dok smo spremali ovaj članak, pričali smo sa čovekom koji je bio samo u podnožju ove planine, gde su znatno više temperature nego na vrhu, i njemu ovo zvuči potpuno sumanuto.

Prozvan Ledenim, njegova moć je tako jaka, da čak i kada je potpuno potopljen u ledenu vodu koja bi svakog normalnog čoveka ubila u roku od nekoliko minuta, njegova telesna temperatura ostaje kakva je i bila, a kada se popeo na "krov sveta" (u šorcu, moramo da ponovimo), rekao je da "je bilo lako".

Sam Hof tvrdi da njegova izvanredna sposobnost dolazi od meditacije, što će onima koji veruju u nepreglednu moć ljudskog uma i u superiornost uma nad telom zaista zvučati uverljivo (a možda dati i podstrek za mentalni napredak). Mi mislimo da se radi o tehnici koja se zove "tumo", posebnoj formi joge koja omogućava proizvodnju telesne toplote.

Istraživači su konačno postali znatiželjni i izvršili su seriju testova na njemu: otkrili su da je on zaista u stanju da kontroliše svoj autonomni nervni sistem i imunitet kroz koncentraciju i meditaciju.

To znači daje u stanju da potpuno kontroliše svoju reakciju na hladnoću, jednostavno tako što razmišlja.

Naučnici kažu da je ovaj čovek potpuno jedinstven, i da drugi ne bi bili u stanju da nauče da rade isto, osim ako ne bi bili izloženi gama zracima ili radioaktivnoj kometi.

Iskreno, mi im ne verujemo, i mislimo da svako može vremenom, upornošću i vežbom postati isti kao i Hof. Ali, za sada, on je supermen, a mi nismo.

(M. B. / Foto: Profimedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA