Apple opet dobio Samsung na sudu u SAD

US ITC ponovio je presudu iz 2011. u kojoj se navodi da je Samsung ugrozio patente Apple-a u proizvodnji mobilnih telefona, medija plejera i tableta, piše britanski javni servis Bi-Bi-Si

  • 18

Američki tehnološki gigant Apple (Epl) dobio je ključni spor oko patenata protiv rivalskog Samsunga pred Američkom međunarodnom trgovinskom komisijom (US ITC).

US ITC ponovio je presudu iz 2011. u kojoj se navodi da je Samsung ugrozio patente Apple-a u proizvodnji mobilnih telefona, medija plejera i tableta, piše britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Komisija je uvela zabranu prodaje Samsungovih uređaja na koje se odnosi presuda u SAD. Zabrana, međutim, neće stupiti na snagu dok predsednik SAD Barak Obama ne razmotri odluku, za šta ima rok od 60 dana, iako analitičari smatraju da predsednik neće osporiti odluku komisije.

"Razočarani smo što je ITC naložio zabranu zasnovanu na dva Apple-ova patenta. Industrija pametnih telefona ne treba da se fokusira na globalni rat u sudovima, već na pravednu konkurenciju na tržištu", navode iz Samsunga.

Patenti na koje se odnosi presuda su takozvani "Stiv Džobs" patent koji se tiče tehnologije ekrana osetljivih na dodir i patent povezan sa audio ulazom na uređajima. Apple je tužio Samsung za povredu još četiri patenta, što je ITC odbacio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Ja

    11. avgust 2013 | 13:11

    Ja imam pare za iphone ali ga ne kupujem jer je g...no. Od pojave prvog iphonea nema ni jedna inovacija,zasto bih onda davao tolike pare? Zato sto ima jabuku i cool je? Ne hvala...ipak znam mnogo o tel da bih tako bacao pare...

  • pikant

    10. avgust 2013 | 14:30

    Budimo realni,iphone je Rols Rojs medju telefonima a o poredjenju njihovih racunara sa ostalima ne treba ni trositi reci !

  • MIKIVELIKI

    10. avgust 2013 | 14:35

    Ameri ne mogu da podnesu da je neko bolji na njihovom terenu...Sluze se detinjastim forama, kqo ono ko je prvi i ko sta krade, a oni pokrali i unistili pola planete.Cist primer vam je TOYOTA, pa evo sa Samsungom ne mogu nikako da izadju na kraj, jer je najbolji kao i TOYOTA i svi drugi iz Azije..Sljamovi kao i ovi koji kupuju njihove telefone i auta, takva stoka me ne treba ubedjivati u njihov kvalitet i njihovu pouzdanost, jer je cisto smece..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA