Ovo je 7 činjenica koje niste znali o Ajfonu

Da li ste znali da se u Apple smartfonu krije čuveni Bono Voks, da mu je prvobitno ime bilo "Purple" i da je na reklami popularnog telefona uvek 9:42

  • 13

Ajfon je jedan od najpopularnijih smartfona na svetu. Njegovi sadašnji, a i budući korisnici sa znatiželjom očekuju svaku sledeću nadogradnju ili novi savet i prečicu, ne bi li što bolje upoznali ovaj pametni telefon. Ipak, postoje činjenice o njemu koje do nedavno nisu znali ni najbolji poznavaoci.

Predstavljamo vam sedam nepoznatih stvari o Applovom predstavniku:

APPLEOV SMARTFON NIJE PRAVI AJFON

Nedugo pošto je Apple najavio dolazak Ajfona, Cisco je tužio Apple zbog naziva telefona. Cisco je, naime, registrovao naziv "iPhone" za VoIP uređaj koji omogućava Skype konekciju bez računara.

Ajfon se pojavio 22 dana pre Apple uređaja, ali su se kompanije na kraju nagodile i obe zadržale prava na to ime.

U REKLAMAMA ZA AJFON UVEK JE 9:42 UJUTRU

Razlog? Apple događaji počinju u devet sati ujutru.

- Zato se obično predstavljanje proizvoda dogodi oko 40 minuta od početka programa. Kada se na ekranu pojavi velika fotografija proizvoda, želimo da prikazano vreme bude što je moguće bliže onom koje se nalazi na satovima publike, a znamo da neće biti tačno 40 minuta. Tim je odabrao da 42 minuta stoji na reklami za prvi  Ajfon 2007. Ispostavilo se da smo prilično tačni, sa tom procenom, pa smo za "iPad" stavili 41 minut - objasnio je Skot Forstal potpredsednik kompanije Apple jednom prilikom.

SLIKA BONO VOKSA JE U VAŠEM AJFONU

Kada odaberete opciju Music na Ajfonu, pronađite ikonicu Artists na dnu ekrana. Silueta koju vidite pripada Bono Voksu, pevaču grupe U2.

ORIGINALNA APPLE MAPS IKONICA SUGERISALA JE SLETANJE S NADVOŽNJAKA

Ikonica za originalne Apple Maps prošla je ozbiljne promene od kako je navigaciona opcija predstavljena prošle godine.

Ikona za prve Apple Maps koja je dobijana uz iOS 6 prikazivala je Appleovo središte u Kupertinu u Kaliforniji i rutu sa strelicom koja je ukazivala da vozač treba da sleti s nadvožnjaka, ako želi da dođe do njih.

Ikonica za iOS7 pažljivije je dizajnirana i prikazuje kako da dođete do mesta na kom će biti Appleov budući kampus.

AJFON SE ORIGINALNO ZVAO "PURPLE"

Prema svedočenju Skota Forstala na sudu, programerski tim prvog Ajfona, preuzeo je jedno krilo Apple zgrade i nazvao je "Purple Dorm", po šifrovanom nazivu za Ajfon "Purple".

Imali su i poster na ulaznim vratima za film "Borilački klub" sa rečenicom "Prvo pravilo Borilačkog kluba je da ne pričate o Borilačkom klubu".

STIV DŽOBS JE NAPRAVIO JAVNI POZIV NA PREDSTAVLJANJU PRVOG AJFONA

Na prezentaciji 2007. Appleov izvršni direktor koristio je telefon da se našali sa radnicima u obližnjem kafiću i poruči 4.000 kafa.

APPLEOV NAJVEĆI RIVAL SAMSUNG PRAVI PROCESORE ZA AJFON

Samsung ne štedi Ajfon u reklamama za Galaxy smartfon, a važi i obrnuto. Ipak, izgleda da ove dve kompanije sasvim lepo sarađuju.

Naime, procesor u Ajfonu proizvodi Samsung, tvrde stručnjaci koji su ga analizirali pod elektronskim mikroskopom.

(Telegraf.rs / Izvor:huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursula

    24. avgust 2013 | 13:49

    I cinjenica koju mozda mnogi znaju ali ne mogu da shvate da iphone nema sms delivery raport, ili ti izvestaj o dostavi poruke.

  • Зоруле

    24. avgust 2013 | 14:11

    Смеће... Сваки Андроид телефон је најмање дупло бољи од било ког Ајфона. Научно доказано.

  • Sokol

    24. avgust 2013 | 17:01

    Ja imam Iphone 5 i Samsung S4. I moram reći da je Iphone 5 mnogo bolji .Jeste da je display od Samsunga po veličini bolji ali ne po kvalitetu,baterija je bolja i može se ubacivati memorija.Problem je svi koji još nikada nisu imali Iphone oni samo čuju šta drugi pričaju. Ja koristim i dalje Iphone 5 a Samsung samo kući preko wifi.Ali ipak su oba Telefona dobri , svaki ima svoje mane i dobrote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA