PERU DONJI VEŠ: Šta sve rade zaposleni u Facebooku

Bivši i sadašnji radnici kompanije izneli su niz žalbi na račun firme Marka Zakerberga u kojima su istakli da Facebook radnike tretira kao stoku, da zaposleni služe kao robovi šefovima i da je vrh kompanije opsednut konkurentom kompanijom Google

  • 2

Ako ste mislili da su zaposleni u kompaniji Facebook najzadovoljniji radnici na svetu, grdno ste se prevarili. Naime, bivši i sadašnji radnici te kompanije izneli su "prljav veš" na internet stranici Quora, koja je posvećena diskusijama i raspravama. Tako su u javnost dospele informacije da je vrh Facebooka opsednut kompanijom Google koju pokušava da iskopira, da upravljačke strukture u firmi nemaju nikakvu viziju, kao i da radnici svojim šefovima moraju da peru veš!

Iako će prigovori bivših i sadašnjih radnika mnogima zvučati kao kuknjava razmaženih ljudi, ipak je zanimljivo videti šta zaposleni zapravo misle o radu za kompaniju Marka Zakerberga.

- U kompaniji ne postoji jasna vizija. Radnici ponekad uopšte ne znaju šta treba da rade. Kada bi se to promenilo, kompanija bi napredovala i bila bi podignuta na viši nivo - jedan je od komentara nezadovoljnog radnika, dok se drugi požalio da mora da bude dežuran čak "šest nedelja" godišnje.

- U tom periodu ne napuštam grad ni preko vikenda. Uvek moram da budem dostupan, čak i noću - podelio je svoje muke jedan od radnika u kompaniji, gde je prosečna plata čak 25.000 dolara veća u odnosu na američki prosek.

Možda najveća pritužba na kompaniju stigla je od bivšeg anonimnog radnika koji je napisao da je bio primoran da praktično bude rob svom šefu.

- Često sam se osećao kao najveće smeće. Za direktora sam morao da radim sve, čak da mu perem i veš. Ne postoje instrukcije, sve se svodi na igru pogađanja. U Facebook-u radite kako biste ostvarili tuđi san. Bio sam osuđen na propast - otvorio je dušu nekadašnji radnik.

Takođe, mnogi su zaključili da Mark Zakerberg i Šeril Sandberg previše vremena provode kopirajući konkurenciju i da je poseban naglasak na kompaniju Google, koju njih dvoje više proučavaju nego što se bave vlastitom kompanijom.

Među zamerkama na račun firme u kojoj rade nalazi se i žalba anonimnog radnika koji je napisao da je radno mesto očajno i da ljudi koji rade u kancelarijama Facebook-a nemaju nikakvu privatnost.

- Tako se drži stoka, a ne radnici koje cenite - jedan je od najoštrijih komentara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    3. septembar 2013 | 13:32

    Niko ih ne tera da tu rade. Ako je motiv novac, a njihova cena manja neka trpe.

  • Misko

    12. septembar 2013 | 22:23

    Dođi ti u Srbiju da vidiš kako se odnose prema radnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA